www.magyar-mernoki.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Ötletes alkalmazás – Központi sajtóközlemény Danetta Bramhalltól

Másodpercenként négy palack

Ötletes alkalmazás – Központi sajtóközlemény Danetta Bramhalltól
Az alkalmazásról még több információ található a http://psft.com/A5U weboldalon

Az olaszországi Altavilla Vicentinában egy Clever Sleever Machine óránként 18.000 darab dekorációs fedőfóliát helyez a palackokra zsugorfóliázással. Ez másodpercenként öt darab. Képzeljük el, mekkora veszteséget okozna, ha egy sérült, vagy törött csúszógyűrű miatt minden alkalommal le kellene állítani a termelést. Ezzel a dilemmával szembesült a Clever Machines.

A Clever számos professzionális gépet gyárt a zsugorfóliázás teljes technológiai folyamatához a fólia letekercselésétől a digitálisan vezérelt gőz és infra alagutakig. A gépek az ügyfél igénye szerint minden típusú fóliázási alkalmazás elvégzésére képesek. Változatos gyártási sebességekre képesek és készülhetnek lineáris, vagy forgó kivitelben a fedőfóliák és biztonsági tömítések teljes, vagy részleges felviteléhez. A gépek az étel- és italgyártástól a kozmetikai iparon keresztül a gyógyszeriparig számos csomagolási alkalmazásban megtalálhatóak.

„Az ügyfeleinkkel együtt végzett folyamatos technológiai fejlesztés egyben az elkötelezettségünket is jól demonstrálja: ügyfeleink minden igényére igyekszünk megoldást találni,” jelentette ki Tagliaferro Silverio, a Clever Machines tulajdonosa.

Amikor tehát egy ügyfél a csúszógyűrűk karbantartása miatt kellett keletkező állásidő csökkentésének igényével állt elő, a Clever a Rockwell Automationhoz fordult segítségért. A Rockwell a ProSoft Technology 802.11n Fast Roaming Industrial Hotspot rádiók, antennaként pedig 5 GHz-es sugárzó kábel használatát javasolta. A 802.11n Fast Roaming Industrial Hotspot rádiók támogatják a hozzáférési pont, ismétlő, átjáró és kliens üzemmódokat és gyors, akár 300 Mbps adatátviteli sebességet biztosítanak.

„A rádió Fast Roaming képessége által biztosított zökkenőmentes, nagysebességű kapcsolat különösen a mozgó berendezések, például a Clever zsugorfóliázó gépei esetén bizonyultak rendkívül hasznosnak,” jelentette ki Andrea Mazzucchelli, a ProSoft Technology régiós értékesítési menedzsere.

„Ez az a tökéletes csomag per másodperc teljesítmény és megbízható kommunikáció, amit kerestünk,” mondta Andrea Parlato, a Clever elektronikai divíziójának technikai vezetője.

Jelenleg egy CompactLogix™ L36 kommunikál a ProSoft Technology rádiókon keresztül a Point I/O modullal és szolgáltat gyors és megbízható adatokat a körasztalról, ahol a palackok címkézése és hőzárása történik.

Ötletes alkalmazás – Központi sajtóközlemény Danetta Bramhalltól

A sugárzó kábelek lényegében a csúszógyűrűket helyettesítik, gyakorlatilag megszüntetve az azok karbantartása miatt keletkező költséges állásidőt. A sugárzó kábel egy hosszú, rugalmas, résekkel ellátott antenna, amely rádiófrekvenciás jeleket sugároz és könnyen telepíthető kanyarok, egysínű rendszerek és alagutak között, lehetővé téve az adatátvitelt olyan környezetben is, ahol az hagyományos antennákkal rendkívül nehéz, vagy lehetetlen lenne. Mivel a sugárzó kábelantenna a jelvevőtől néhány centiméterre is felszerelhető, a vezeték nélküli jel az üzemben elhelyezkedő más gépektől is elszigetelhető. A kábel számos hosszúságban érhető el, így a legtöbb alkalmazás számára jól használható.

„A sugárzó kábeleket kifejezetten a 802.11n rádiókkal történő együttes használatra tesztelték,” magyarázta Mazzucchelli. „A terepen is működő megoldás a csúszógyűrűk költséges karbantartásának kiváló alternatívája lett.”
 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz