www.magyar-mernoki.com
HURON

A Mécanat Précision a Huron MX 12 M öttengelyes megmunkáló központ mellett döntött

Az Euclide Industrie Group-hoz tartozó Mécanat Précision egy Huron MX 12 M öttengelyes megmunkáló központ beszerzése mellett döntött. A sokoldalú gép a repülőgépiparba és az energetikába szánt alkatrészek komplex megmunkálását teszi lehetővé. A Huron a megmunkáló központjainak speciális konfigurációs javaslataival különbözteti meg magát versenytársaitól. Ez jelen esetben is kifizetődött, hiszen a Mécanat Précision jelentős beruházása olyan gépről szól, amely várhatóan az elkövetkező 20 évben működik majd!

A Mécanat Précision a Huron MX 12 M öttengelyes megmunkáló központ mellett döntött
A Huron MX 12 M megmunkáló központ üzembe helyezve a Mécanat Précision gyárában

A termelékenység maximalizálásának érdekében a Mécanat Précision 2013-ban döntött egy olyan legújabb generációs megmunkáló központ beszerzése mellett, amely akár 1500 × 1500 × 1000 mm méretű munkadarabok megmunkálására is képes.

Több mint 10 gyártóval vették fel a kapcsolatot és a Huron mellett két másikat kértek fel arra, hogy nyújtsanak be javaslatot a Mécanat Précision által meghatározott előírások szerint. A technikai képességek alapján a Huron MX 12 M megmunkáló központra esett a választás. Bár a munkadarabok megmunkálásának lehetősége elméletileg megvalósítható volt, nyitva maradt a néhány bonyolult megmunkálási műveletre vonatkozó geometriai hozzáférhetőség kulcsfontosságú kérdése.

A Mécanat Précision a Huron MX 12 M öttengelyes megmunkáló központ mellett döntött

 
A Mécanat Précision a Huron MX 12 M öttengelyes megmunkáló központ mellett döntött

Munkadarab akár 2,25 m3 méretben

„A Huron egy olyan francia kkv, amelynek sikerült megőriznie emberi arcát. Bár értékesítési hálózattal dolgozunk, közvetlenül is kapcsolatban állunk ügyfeleinkkel. Műszaki és mérnöki ismeretekeinket arra használjuk, hogy termékeinket az ő igényeik szerint alakítsuk. A Huron nagy jelentőséget tulajdonít az ügyfelek elvárásainak. Ez a filozófia teszi lehetővé, hogy a döntési folyamat minden egyes szakaszában technikai támogatást adjunk és tökéletesen megértsük, hogy termékeinknél milyen változtatásokra van szükség,” magyarázta Yvano Créma értékesítő mérnök.

A Huron tervezőmérnökei pl. egy egyéni öntéssel készült speciális alkatrészt is kifejlesztettek.

A Huron Applications osztálya egy CAD szimulációt is készített a Mécanat Précision számára, amely a legbonyolultabb alkatrészek megmunkálására tett javaslatot mutatta be.

A rugalmas és moduláris Huron MX multifunkciós maróközpontok a nagyolástól a finiselésig alkalmasak öttengelyes és ötoldalú megmunkálásra, egyetlen befogással. Az MX sorozat a teljesítmény, a sebesség és a pontosság tökéletes kombinációja. Akár 4000 kg tömegű munkadarabok megmunkálásra is használható, minimális megmunkálási idő alatt végzi a bonyolult anyagok marását és nagyon nagyfokú pontossággal hozza létre a kontúrokat és profilokat.

A Mécanat Précisionnál üzembe helyezett MX 12 M megmunkáló központ repülőgépipari alkalmazásokba szánt alkatrészek, pl. motorburkolatok és szerkezeti elemek, valamint ipari gázturbinákban használt elemek, pl. terelőlapát sorok és a centrifugális kompresszorok járó-és terelőlapátjainak gyártását végzi.

A Mécanat Précision a Huron MX 12 M öttengelyes megmunkáló központ mellett döntött

Jean-Marie Jacquet (a Mécanat Précision vezérigazgatója).

„Azért esett a Huronra a választás, mert szorosan a mi igényeinkre szabott megoldással jelentkezett, míg a konkurens gyártók normál katalógus ajánlatot küldtek. Minden tökéletesen működik, mióta a gépet az év elején üzembe helyeztük. A Huron által nyújtott technikai segítség nagyon hasznos volt a finomhangolásnál és a szerszámtár a vezérlővel történő integrálásánál.

Ez a beruházás lehetővé tette számunkra a nagyobb munkadarabok megmunkálási minőségének javítását és ezáltal az imázsunk növelését. Mint alvállalkozó cég, a műszaki képességeinknek összhangban kell lenniük azon ügyfeleink elvárásaival, akiknek mi vagyunk az egyik, ha nem az egyetlen beszerzési forrása. Jelenleg már 2.2 m3 méretű munkadarabok százados pontossággal történő megmunkálására is képessé váltunk. Ügyfeleink pl. különösen nagyra értékelik az automatikus szkennelési funkciót a repülőgépipari és egyéb alkatrészek nyers öntvényből történő megmunkálásában. A gép beolvas néhány meghatározott pontot, megállapítja az egyensúlyt és elkezdi a megmunkálást. Ezáltal bővíthetjük ügyfélkörünket és minimalizálhatjuk az emberi figyelmetlenségből fakadó hibákat. Egy munkadarab bekerülési költsége 50-től akár 100.000 euróig terjedhet, ezért nem engedhetjük meg magunknak a hasonló hibákat! Most egy teljes gyártási vonallal rendelkezünk, amely felölel mindent a szimulációtól a prototípusok legyártásáig és a kisszériás termelésig,” jelentette ki Jean-Marie Jacquet, a Mécanat Précision vezérigazgatója.

A Mécanat Précision a Huron MX 12 M öttengelyes megmunkáló központ mellett döntött

Az Euclide Industrie Group-hoz tartozó Mécanat Précision
A Mécanat Précision egy 1998-ban 300.000 euró jegyzett tőkével alapított egyszerűsített részvénytársaság (SAS). A 49 alkalmazottat foglalkoztató cég 6.5 millió euró forgalmat bonyolít le. A Mécanat Précision 40 rendszeres ügyfelének 90%-a Franciaországban és külföldön jól ismert nevekből áll. A cég keményfémből (titán, Inconal, rozsdamentes acél, stb.) készült prototípusok és rövid kifutású alkatrészek készítésére specializálódott. A hetente öt alkatrészt előállító üzemben 48 alkalmazott 20 gépet felügyel. A Mécanat Précision két további gépről és épületről szóló 1.8 millió eurós beruházást hajtott végre. A cég terjeszkedési terveit segítő projekt a franciaországi Limousin régió társfinanszírozásával valósult meg.

A Mécanat Précision és a Moreton cégeket is felölelő Euclide Industrie Group (www.euclide.pro) összesen 100 alkalmazottat foglalkoztat és 14 millió euró forgalmat bonyolít le. A családi tulajdonban lévő vállalkozás az energiaszektor (Cameron, Dresser-Rand, Alstom, GE, stb.), a repülőgépipar (Snecma, Techspace, Turbomeca, Messier-Bugatti-Dowty, stb.), a bányaipar (Metso, stb.) és a szerszámipar (Comau, NTN-SNR, stb.) nagyobb szereplői számára nyújt szolgáltatásokat. A hő-és felületkezelést is tartalmazó teljes körű, vagy részleges megmunkálási és összeszerelési szolgáltatásokat végez közepes méretű berendezésekre és alkatrészekre, keményfémekre, prototípusokra, kis és közepes szériákra, ill. ismétlődő alkatrészekre. Az üzemben 28 gépet helyeztek üzembe, köztük párhuzamos és függőleges esztergákat, ill. 100-2500 mm kapacitású öttengelyes megmunkáló központokat.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz