www.magyar-mernoki.com
HURON

A Huron a soron következő EuroSkills partnere

2012. október 4-6. között a Spa-Francorchamps versenypálya ad otthont az EuroSkills harmadik kiadásának. A minden szakma számára nyitva álló európai verseny egy arra irányuló kísérlet része, hogy támogassák a foglalkoztatást a kétkezi munkában, ill. a technikai és technológiai ágazatokban.

A Huron a soron következő EuroSkills partnere
Összességében 24 országból csaknem 430, 26 év alatti résztvevő versenyzik egymás ellen három napon keresztül a nézősereg előtt egyetlen célt szem előtt tartva: hogy a legjobbnak bizonyuljanak saját szakmájukban és magasba emelhessék országuk zászlóját a dobogó tetején. Minden gazdasági ágazat képviselői jelen lesznek az ipartól a szolgáltatásokig, az élelmiszeripartól a járműiparig, ill. az építőipartól a mezőgazdaságig.

A verseny harmadik évében vált a Huron a marási kategória hivatalos szállítójává négy, általa forgalmazott VX6 gép rendelkezésre bocsátásával. A VX széria jelenti a kis-és közepes sorozatokban gyártott szerszámok megmunkálásához a legkiválóbb maró-, fúró-, lyukasztó- és menetvágó megoldást.

„Büszkék vagyunk és egyben megtiszteltetés, hogy a marási kategória hivatalos szállítója lehetünk. A Huron már eddig is szoros kapcsolatot ápolt az oktatási szektorral, így nem volt kérdés a megállapodás létrejötte, amikor a szervezők kapcsolatba léptek a Huronnal,” mondta Dominique Lutz, a cég értékesítési igazgatója. Idén tucatnyi résztvevő fog versenyezni az NC marás kategóriában. Feladatuk az lesz, hogy a szakemberek szeme előtt készítsenek el egy bonyolult munkadarabot a lehető legrövidebb időn belül.

Az EuroSkills azonban sokkal több, mint egy szakmaközi versengés. Jóllehet a verseny minden 26 évnél fiatalabb számára nyitott, ezen felül a kurzusokat és a szakmai gyakorlatot is reflektorfénybe állítja. „Nagy hangsúlyt fektetünk a kurzusokon, ill. szakmai gyakorlatokon részt vevő fiatalok támogatására és ösztönzésére. A Huronnak jelenleg is egy tucat szakiskolása van ősszel további hármat vállalunk fel,” mondta Bernard Echevard, a Huron Graffenstaden ügyvezető igazgatója.” Emlékeznünk kell arra, hogy a mai fiatalok a jövő mérnökei és vezetői. Franciaországnak szakemberekre van szüksége és fenn kell tartania a magas szintű kompetenciát. Ehhez létre kell hoznunk, életben kell tartanunk és be kell vezetnünk az innováció és az intelligens fiatalok által megálmodott változásokat. A kapukat szélesre nyitottuk és aktív szerepet játszottunk a párizsi Industry Exhibition által szervezett, a gépipari munkalehetőségekről szóló Industry Week és „Parcours Filières” (Training for Industry) rendezvényeken.

Az ipart Franciaországban valamiféle másodosztályú állampolgárnak tekintik és az is igaz, hogy a gépipar nem része Franciaország „luxus és presztízs” ágazatának. Nem kétséges, hogy az országot könnyebb azonosítani egy sport- vagy ruházati márkával, de Franciaország elismert munkaerejének jó minőségéről és a pontosságáról és az is tény, hogy a fiatalok az ipar felé történő áramlása nem a véletlen műve.

A műszaki iskolák különösen magas szabványokkal működnek és folyamatosan új témákkal bővítik tanterveiket. Érdemes meghallgatni, mit mond Jean-René, miután egy évet dolgozott a Huronnál és elvégzett egy kurzust is: „Számos vállalat reagált pozitívan a kérésemre, hogy a szerződés egy tanfolyam elvégzését is tartalmazza. A Huronhoz a jó vállalati légkör vonzott, ezenkívül ez volt az egyetlen olyan cég, amely lehetővé tette számomra, hogy a gépeket az elejétől a végéig én állíthassam össze,” magyarázta, majd így folytatta: „Hogyan látom a jövőmet? Úgy gondolom, hogy az ipar továbbra is vonzó. Az általunk használt technológia egyre összetettebb és innovatívabb, a vállalatok pedig mindig keresik a képzett munkaerőt.”

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz