www.magyar-mernoki.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Guernsey szigete vezeték nélküli kommunikációt vezet be a vízgazdálkodásban a ProSoft Technology RadioLinx segítségével

Guernsey szigete a brit korona függősége, amely a La Manche-csatornában található, mintegy 30 mérföldre Franciaország északi partjától és 70 mérföldre Anglia déli partjától. A Guernsey Water mind a 40 létesítményét egyetlen hálózatba integráló kommunikációs hálózatot épített ki. A szivattyútelepek és vízkezelők ezen köre a mezőgazdasági területek és irodaházak ellátásáért felelős. A ProSoft Technology IEEE 802.11n szabványon alapuló rendszere megbízható, könnyen integrálható és költséghatékony megoldásnak bizonyult.

Guernsey szigete vezeték nélküli kommunikációt vezet be a vízgazdálkodásban a ProSoft Technology RadioLinx segítségével
Általánosságban elmondható, hogy a vezeték nélküli hálózatok számos alkalmazásban előnyösen használhatóak. Jelen esetben a legnagyobb előnyt a távoli helyszínek könnyű összekapcsolása jelentette. Ezzel a kihívással szembesült a sziget jó minőségű ivóvízzel történő ellátásáért felelős Guernsey Water (www.water.gg). A Guernsey Water magas színvonalú szolgáltatást tűzött ki maga elé célul - a hatékony kommunikációs hálózat ezért kulcsfontosságú követelmény volt. A távoli létesítmények eddig telefonhálózaton keresztül csatlakoztak az infrastruktúrába. Új helyszínhez nem állt rendelkezésre vonal. Új vezetékek fektetése helyett a rádió összeköttetés lehetőségét vették górcső alá; egy kísérleti helyszínen a Boulting Group két RadioLinx rádiót telepített, vizsgált és értékelt. Egy évvel később a mérnöki csapatok pozitív visszajelzéseinek hatására és a SCADA hálózat elkerülhetetlen modernizálása miatt a Guernsey Water úgy döntött, hogy a szigeten széles hálózatot épít ki.

A vezeték nélküli kommunikáció előnyei hamarosan bebizonyosodtak, mivel pár rádió telepítése sokkal gyorsabb, mint a kiegészítő munkákkal, pl. árokásással együtt járó új telefonvonal-fektetés. Ez nagyon fontos egy hasonló (pl. szigeten történő) alkalmazás során, amikor az önellátás és a költségcsökkentés a túlélés elengedhetetlen eszközei.

Ezen túlmenően, a vezeték nélküli kapcsolat a sziget időjárása ellenére is megbízhatónak, nagyobb sávszélességű, kommunikációs veszteség nélküli megoldásnak bizonyult. . A technológia a távoli helyszínek hatékonyabb távirányítását tette lehetővé. A ProSoft Technology által biztosított megoldás a nyereségesség szempontjából is előnyösnek bizonyult: két rádió költsége megegyezik a vezetékes telefonvonal 1 éves bérleti díjával - a kommunikációs hálózat jobb minősége és nagyobb sebessége pedig lehetővé teszi a felhasználók minőségi kiszolgálását.

A legjobb megoldás a nagy teljesítményű vezeték nélküli hálózatok terén
Mindez a ProSoft Technology RadioLinx 802.11n ipari rádióknak köszönhetően valósult meg. Ezek a MIMO (Multiple Input, Multiple Output) antennákkal működő high-tech termékek világszínvonalú teljesítményt adnak a nagy kapacitású hálózatokban, még interferenciát okozó helyeken - jellemzően beltéri alkalmazások során – is. Több hálózat koegzisztenciáját a 3 + 19 nem átfedő csatornát kínáló 2.4 + 5 GHz sávkombináció garantálja. Magas jelérzékenység és hatótávolság jellemzi őket, Industrial Hotspot single, ill. duál rádióként, vagy Industrial Client single rádióként használhatóak.

A Guernsey projekt során 19 Industrial Hotspotot telepítettek, kettőt (single és duál rádiókat vegyesen) a kísérleti projekt során és 17 egységet a második szakaszban. Minden rádió kiterjesztett működési hőtartománnyal és veszélyes területen történő alkalmazási engedélyekkel (UL1604 Class I Div 2, ATEX Zóna 2, 3- as kategória) rendelkezik. Egyéb iparra szabott tulajdonságok: nagy rezgés-, ill. ütésállóság, DIN sínre rögzíthető, Power over Ethernet technológia és párhuzamos híd/erősítő/Industrial HotspotTM üzemmód. Minden ProSoft Technology termékhez három év garancia és korlátlan technikai támogatás tartozik.

A RadioLinx 802.11n Industrial Hotspot rádiók konfigurációs és ellenőrző eszköze a RadioLinx WirelessN Discovery Tool. Ez a szoftver jeleníti meg a hálózati topológiát, osztja ki az IP-címeket, futtatja a hálózati diagnosztikát, frissíti a rádió firmware-jét és figyeli bármely 802.11n rádió hálózati jelenlétét. A felhasználó megválaszthatja az automatikus, ill. kézi hálózati konfigurációt (a funkció priorizálható, vagy fixálható) öngyógyító alkalmazással, ill. szerver redundanciával a megbízható, nagy hálózatok érdekében.

A világszerte számos iparág számára mechanikus és elektromos rendszerek és szolgáltatások legmodernebb, egyetlen elemtől a kulcsrakész megoldásig terjedő műszaki projektjeit megvalósító Boulting Group rendszerintegrátorként vett részt a projektben.

A technológia új volt mind Boulting Group mind a Guernsey Water számára”, emlékszik vissza Jonathan Green, a Boulting Integrated Systems automatizálási menedzsere „de a telepítés sikeres volt. Nem pusztán arról van szó, hogy rövid időn belül hoztuk létre a kommunikációt, de ez a kapcsolat sokkal megbízhatóbb is lett, mint a korábbi kommunikációs megoldások.”

„A pilot végrehajtása nagyon simán ment”, teszi hozzá Dave Amper, az Egyesült Királyságban a ProSoft Technology és a Rockwell Automation termékeit forgalmazó Routeco automatizálási sales menedzsere.

„A ProSoft Technology szakértői támogatásával a Boulting megkapta a szükséges hátteret a vizsgálatoktól a telepítésen át az üzemeltetésig. A Routeco tudta, hogy megbízhat a termékek magas minőségében és a több mint 20 éves együttműködésre visszatekintő ProSoft Technology támogatásában.

A Guernsey Water
A Guernsey Water célja, hogy ügyfelei számára minőségi, megbízható, következetes, értékalapú és fenntartható vízszolgáltatást nyújtson. www.water.gg

A Boultingról
A Boulting Group a világ egyik vezető csoportja, amely a világ legnagyobb vállalatai számára nyújt mérnöki megoldásokat a tervezés, projekt menedzsment, üzemeltetés, telepítés és karbantartás terén.

Mechanikus, elektromos és vezérlő rendszerek projekt menedzsmentje, tervezése, elő- és távoli gyártása, szállítása, telepítése, tesztelése, üzembe helyezése és karbantartása: világszerte számos iparág számára mechanikus és elektromos rendszerek és szolgáltatások legmodernebb, egyetlen elemtől a kulcsrakész megoldásig terjedő műszaki projektjeit valósítják meg.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz