www.magyar-mernoki.com
HURON

MX sorozat: erő, gyorsaság és pontosság... multifunkcionális szolgáltatással!

Az MX öttengelyes multifunkciós marógépek működési rugalmasságának köszönhetően a nagyolási és simítási műveleteket, ill. esztergálást is megába foglaló teljes megmunkáláshoz akár egyetlen befogás is elegendő lehet. Az MX sorozat egyesíti erőt, a gyorsaságot és a pontosságot: az öttengelyes megmunkálás akár 4000 kg tömegű munkadarabokon is elvégezhető, a munkadarabot határoló kontúrprofilok létrehozása kemény anyagok esetében is minimális időt igényel és garantált a rendkívül nagy pontosság. A sorozat különösen a repüléstechnikai ágazatban számít közkedveltnek.

MX sorozat: erő, gyorsaság és pontosság... multifunkcionális szolgáltatással!
A legnagyobb merevség és szilárdság alapnak számít. Az öntöttvas utazó oszlop és a kiváló mechanikai tulajdonságok növelik a gépek merevségét és lehetővé teszik a legtöbb kemény anyag forgácsolásánál fellépő erők okozta rezgések csillapítását. A merevség, pontosság és geometriai stabilitás a megerősített rögzítési pontoknak köszönhetően tovább növelhető.

A többféle méretben kapható kompakt, teljesen automatizált, „all in one” MX gépek csökkentik a gyártási időt és optimalizálják a beruházásokat.

Az MX 8-tól az MX 12-ig, 1000 x 1600 x 900 mm-től x 1200 1600 x 1000 mm-ig és 2000 kg-tól 4000 kg-os maximális súlyú munkadarabig terjedő moduláris koncepcióban pontosan kiválasztható az adott alkalmazás követelményeihez leginkább illeszkedő gép: marás, esztergálás/marás, forgó asztallal, vagy palettázóval felszerelt változatok, szondák, hűtőfolyadékok...

Az MX multifunkcionális marógépek forgó asztalát nyomatékos motorral látták el. A nagy zárónyomaték és a merev kialakítás nagy teljesítményt eredményez a nagyolás során. Az esztergáló/maró verziónál a záráshoz Hirth-csatlakozót alkalmaztak. Az asztal akár 500 rpm fordulatszámon forog, a szerkezet rendkívül nagy gyorsulást tesz lehetővé.

A nyomatékos motor 45°-os síkban áll, amely -45° és 180° közötti mozgást enged. A nagy teljesítményű (nyomaték, teljesítmény, sebesség) orsó hatékony forgácseltávolítást és nagy pontosságú kontúrprofilozást tesz lehetővé. A megmunkálás során rezgéskontroll biztosítja, hogy a megmunkálás során a gép és a szerszám komponensei teljes biztonságban maradjanak.

A számos fejvariáció közül könnyen kiválasztható a megmunkálási típusnak leginkább megfelelő változat.

A mechanikus fejet kifejezetten kemény anyagok, pl. titán, Inconel stb. megmunkálására tervezték. 45°-os síkban fekszik és egy nagy nyomatékú orsóval (6000 rpm, 28 kW, 1350 Nm) szerelték fel, egyaránt alkalmassá téve marási és esztergálási munkákhoz. Kiváló forgácseltávolítást biztosít a nagyolás során. Speciális szerszámtár szolgál a max. 250 mm átmérőjű, 250 mm hosszú, 25 kg súlyú szerszámok betöltésére, összhangban az orsó kapacitásával.

A villafej csak maráshoz használható. Különlegessége, hogy negatív szögeket is képes elérni. A 10°-tól 110°-ig terjedő mozgású B tengely párhuzamos az Y tengellyel és lehetővé teszi az orsónak a vízszintes tengely körüli mozgást. Nyomatékmotorja közvetlenül az eszterga alkatrészekhez kapcsolódik, így biztosítva a holtjáték nélküli mozgást és a nagy pontosságú helymeghatározást. A fej 8000 rpm (86 kW / 235 Nm) teljesítményre képes orsóval van felszerelve.
A két munkaállomású palettázó lehetővé teszi a termelékenység további növelését és a munkadarabok pluszidőt nem igénylő be-és kirakodását. A forgatható palettázó a gép elején található. A körkörös védelem lehetővé teszi a paletta felülről történő teljes felszabadítását, lehetővé téve az ergonomikus és könnyed töltést/ürítést.

Innovatív ergonomikus kialakításnak köszönhetően az MX sorozattal nagyon magas szintű termelékenység érhető el az operátorok biztonságának garantálása mellett. A géphez egy 48 táras szabványos szerszámtár jár, a munkaterületen kívül elhelyezve. A gép komplett biztonsági rendszere biztosítja a megmunkáló terület, az üzemeltető és annak környezetének teljes védelmét. A nyitott ajtó kiváló hozzáférést biztosít az asztalhoz és a munkadarabhoz, az opcionális palettázó pedig az üresjárati időt csökkentheti.

MX12.jpeg: MX 12 modell palettázó nélkül
Meca.jpeg: Mechanikus fej
Fourche.jpeg: Villás fej
MX10.jpeg: MX 10 modell

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz