www.magyar-mernoki.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

A Prosoft Technology® két új Industrial HotspotTM duál rádióval bővíti 802.11n termékcsaládját

A Prosoft Technology® (a ControlTech Hungary Kft. képviseletében - www.controltechhungary.hu) két új 802.11n automata ipari rádiót fejlesztett ki. Az Industrial HotspotTM duál rádiók egyike, az IP676-es vízálló burkolatot kapott. Mindkét rendszer az automatizálási mérnökök munkájának megkönnyítésére szolgál a vezeték nélküli kommunikáció megteremtésében. A duál rádiók nagyobb távolságokat hidalnak át, beépített jelerősítőjük jobb teljesítményt ad, miközben két csatorna szolgál akár párhuzamos használatra is (az egyik pl., automatizálási feladatokat lát el, míg a másikat karbantartási munkákra használják, az alkalmazás megzavarása nélkül)...

A Prosoft Technology® két új Industrial HotspotTM duál rádióval bővíti 802.11n termékcsaládját
Az új RadioLinx® automata ipari rádiók támogatják az IEEE-802.11n protokollt és kimagasló képességeik lehetővé teszi nagy teljesítményű hálózatokban történő alkalmazásukat. Megbízható hálózatot teremtenek még mozgó egységek és/vagy zárt környezet esetében is, ahol hagyományosan nehéz vezeték nélküli megoldást találni.

Az új rádiók a legújabb technológiai vívmányoknak köszönhetően nagyobb rugalmasságot és teljesítményt garantálnak a gyártás legkülönbözőbb területein. Dióhéjban szólva: bár az Industrial 802.11a/b/g rendszerek máris számos alkalmazásnak megfeleltek, a 802.11n rádiók a kritikus és kihívásokat támasztó esetekben is megoldást nyújtanak és még szélesebb terület felé nyitják meg a vezeték nélküli kommunikáció lehetőségét.

A teljes RadioLinx Industrial 802.11n osztály jelenleg egy Industrial Hotspot single radio, egy Industrial Client single radio ill. két Industrial Hotspot duál rádió egységből áll, nem megfeledkezve a vízhatlan verzióról.

A 802.11n Dual Industrial Hotspot megoldások két rádiót tartalmaznak és mindössze Ethernet elérésre van szükségük a működéshez.

A duál rádiók erősítő helyett is alkalmazhatók a vezeték nélküli hálózat hatósugarának kibővítésére, a sebesség feláldozása nélkül.

A RadioLinx 802.11n osztály a „megbízható I/O üzenetküldés” funkcióval lehetővé teszi a kívánt ipari protokollok transzportálását. A VLAN támogatással út nyílik a hálózat szegmentálására és a torlódások elkerülésére: míg az egyik kapcsolat automatizálási feladatokat old meg, addig a másik programozást, vagy karbantartást végez párhuzamosan, a másik alkalmazás megzavarása nélkül.

Rádiónként akár három antennával megtámogatott MIMO (Multiple Input, Multiple Output) technológia gondoskodik a (általában a környező fémtárgyak által okozott) visszaverődésekből adódó többutas vétel hasznosításáról, ami lehetővé teszi a minden ipari alkalmazás igényét kielégítő 300 Mbps-t elérő adatátvitelt.

A RadioLinx 802.11n Industrial Hotspot rádiók konfigurációs és ellenőrző eszköze a „RadioLinx WirelessN Discovery”. Ez az ingyenes szoftver jeleníti meg a hálózati topológiát, osztja ki az IP-címeket, futtatja a hálózati diagnosztikát, frissíti a rádió firmware-jét és figyeli bármely 802.11n rádió hálózati jelenlétét. A felhasználó megválaszthatja az automatikus ill. kézi hálózati konfigurációt (a funkció priorizálható, vagy fixálható) öngyógyító alkalmazással ill. szerver redundanciával a megbízható nagy hálózatok érdekében.

Minden rádió kiterjesztett működési hőtartománnyal (-40 és +75 ºC) és veszélyes területen történő alkalmazási engedélyekkel (ATEX Zóna 2, 3- as kategória) rendelkezik. Egyéb iparra szabott tulajdonságok: nagy rezgés- ill. ütésállóság, DIN-RAIL foglalat, Power over Ethernet technológia és párhuzamos híd/erősítő/Industrial HotspotTM üzemmód.

Mint a gyártó korábbi 802.11n RadioLinx termékei, az új termékcsalád is támogatja a 802.11i szabványt és a RADIUS alapú authentikációt a biztonsági megfontolásokból adódó központosított irányításhoz. Támogatja ezenkívül a Quality of Service (QoS) adat-priorizációt és különféle háttér-alkalmazásokat, mint pl. a VoIP (Voice over IP) és a videó.

A meglévő 802.11 RadioLinx megoldásokkal kompatibilis RadioLinx 802.11n ipari rádiók javítják a nagy sávszélességű alkalmazások ill. a nagy adatfogadási képességű vezérlések teljesítményét. Hozzájárulnak a jelérzékenység javításához és kibővítik a szóba jöhető felhasználási környezetek listáját.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz