www.magyar-mernoki.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

A Prosoft Technology bemutatja új nagysebességű ipari rádióit

Az új RadioLinx® ipari rádiók támogatják az IEEE-802.11n protokollt és kimagasló képességeik lehetővé teszi nagy teljesítményű hálózatokban történő alkalmazásukat. Megbízható hálózatot teremtenek még mozgó egységek és/vagy zárt környezet esetében is, ahol hagyományosan nehéz vezeték nélküli megoldást találni. Az aktuális kínálat egy Industrial HotspotTM ill. egy Industrial Client rádió modulból áll.

A Prosoft Technology bemutatja új nagysebességű ipari rádióit
A Prosoft Technology örömmel mutatja be az új RadioLinx 802.11n ipari vezeték nélküli termékét, amely a legújabb technológiai vívmányoknak köszönhetően nagyobb rugalmasságot és teljesítményt garantál a gyártás területein.

Az igény
2002 óta tíz- és százezernyi 2.4 ill. 5 GHz rádiómodult telepítettek az automatizálási mérnökök, amelyek a mai napig használatban vannak minden iparágban. Némely készülék gyengébb átmenő teljesítményt volt képes leadni, mások RF csatornaelérést követeltek meg, olykor a megnövekedett távolságok okoztak zavart az adatátvitelben, vagy a változó RF-környezet (mozgó fémtárgyak) befolyásolta azt… dióhéjban: bár az Industrial 802.11a/b/g rendszerek számos alkalmazásnak megfeleltek, a 802.11n rádiók a kritikus és kihívásokat támasztó esetekben is megoldást nyújtanak és szélesebb terület felé nyitják meg a vezeték nélküli kommunikáció lehetőségét.

A megoldás
Az új RadioLinx rádió MIMO (Multiple Input, Multiple Output) technológiával van megtámogatva. Akár három antenna gondoskodik a nagysebességű, 300 Mbps-t elérő adatátvitelről, ami minden ipari alkalmazás igényét kielégíti.

Amennyiben gondot okoz a hálózat zsúfoltsága, a 2.4 ill. az 5 GHz sávok kombinációja 3 + 19 (észak-amerikai felhasználók esetében 3 + 24) nem átfedő csatornát biztosít. Az 5 GHz sáv használata alternatívát jelent az elterjedt 2.4 GHz mellé, amely a már működő alkalmazások esetében korlátozott elérést okozhatott.

Harry Forbes, ARC Advisory Group: „Az új Prosoft Technology az elsők között hozta be a 802.11n technológiát az ipari automatizálásba. Az IEEE 802.11n magasabb szintű vezeték nélküli kommunikációt jelent az üzemi adatátvitelben, a MIMO technológia pedig csökkenti a többutas interferencia esélyét, ami megszokott jelenség az ipari alkalmazásokban. A szabványalapú rádiótechnológia folyamatosan fejlődik és a Prosoft Technology gyorsan alkalmazza ezeket a fejlesztéseket az üzemi kommunikációban is.”

Az előnyök
A meglévő 802.11 RadioLinx megoldásokkal kompatibilis RadioLinx 802.11n ipari rádiók javítják a nagy sávszélességű alkalmazások ill. a nagy adatfogadási képességű vezérlések teljesítményét. Hozzájárulnak a jelérzékenység javításához és kibővítik a szóba jöhető felhasználási környezetek listáját.
Két RadioLinx 802.11n megoldás érhető el jelenleg a piacon: egy Industrial HotspotTM (RLXIB-IHN) ill. egy Industrial Client (RLXIB-ICN) rádió modul.

Könnyű konfiguráció és ellenőrzés
A RadioLinx 802.11n Industrial Hotspot rádiók konfigurációs és ellenőrző eszköze a RadioLinx WirelessN Discovery Tool. Ez a szoftver jeleníti meg a hálózati topológiát, osztja ki az IP-címeket, futtatja a hálózati diagnosztikát, frissíti a rádió firmware-jét és figyeli bármely 802.11n rádió hálózati jelenlétét. Ezenkívül a Prosoft Technology ingyenes OPC szervere lehetővé teszi a vezeték nélküli hálózati diagnosztikát HMI-ben. A felhasználó megválaszthatja az automatikus ill. kézi hálózati konfigurációt (a funkció priorizálható, vagy fixálható) öngyógyító alkalmazással ill. szerver redundanciával a megbízható nagy hálózatok érdekében.

További jellegzetességek
A z RLXIB-IHN magában hordozza a RadioLinx termékek iparra szabott tulajdonságait: veszélyes területen történő alkalmazási engedélyeket (UL1604 Class I Div II, ATEX Zóna 2, 3- as kategória, kiterjesztett működési hőtartomány, nagy rezgés- ill. ütésállóság, DIN-RAIL foglalat, Power over Ethernet technológia és párhuzamos híd/erősítő/Industrial HotspotTM üzemmód. Minden Prosoft Technology terméket három év garanciával és a termék működési idejére szóló korlátlan technikai rendelkezésre állással kínálnak.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz