www.magyar-mernoki.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

A vezeték nélküli ipari kommunikációs eszközök megbízható megoldást jelentenek a Tecnorulli automata raktárrendszerében

Nehéz fémcsövek mozgatása nem könnyű feladat az automatizálási mérnökök számára. Nehéz fémcsövek mozgatása… egy automata raktár szűk folyosóin… nagy sebességgel… annál könnyebb! A Tecnorulli úgy döntött, hogy vezeték nélküli megoldást választ. A vezeték nélküli megoldással szemben már induláskor ellenérveket lehetett felsorakoztatni a környezet adottságaiból kifolyólag (a raktárban minden, még a folyosókon mozgó és a csöveket szállító kocsiszerkezetek is fémből készültek). Dióhéjban az RF technológiát úgy tudjuk elképzelni, mint robusztus, biztonságos és megbízható vezeték nélküli eszközök összességét. Ennek ellenére a Tecnorulli úgy döntött, hogy vezeték nélküli technológiát választ, mégpedig egy céllal: az ügyfelek jobb kiszolgálásához a minőség biztosításának és a gyorsabb reagálásnak érdekében. A Prosoft Technology RadioLinx ipari rádiói jelentették a megoldás kulcsát a problémákra, amelyekkel a Tecnorulli szembesült a feladat során.

A vezeték nélküli ipari kommunikációs eszközök megbízható megoldást jelentenek a Tecnorulli automata raktárrendszerében
Az olasz Tecnorulli a görgőjáratok és konvejorrendszerek vezető gyártója 35 éve. Székhelye S. Giovanni Lupatotóban, Verona tartományban található (www.tecnorulli.com). A társaság stratégiai alapkövei a folyamatos technológiai fejlesztés, a fogyasztói igényekre való gyors reakció és a nagyfokú termelési rugalmasság. Az automata raktárrendszer kulcsfontosságú volt a társaság egészének teljesítménye szempontjából.

Az eltelt időben a Tecnorulli fokozatosan szerezte meg a tapasztalatot és a speciális szaktudást, ami a szektor élére emelte. A vállalat valójában mind a legkeményebb munkakörülményeknek kitett (kőfejtés, aknák, márványmegmunkálás, cukorgyárak, sóbányászat, útépítés, kohászat, cementgyártás stb.), mind a high-tech termékeket alkalmazó, automatizált (mechanikus konvejorrendszerek, palackozó üzemek, palettázók, gyógyszeripar, vegyipar stb.) iparágaknak szállít berendezéseket. A Tecnorulli extrém barátságtalan környezetben is megbízhatóan működő szabadonfutó görgõket is gyárt. Kínálatát kiegészíti a könnyű ill. közepes terhelésre szánt PVC és poliamid termékcsoport, amely széles felhasználhatósági spektrum mellett teljesen antitoxikus, szikramentes és a környezeti hatásokkal szembeni ellenálló képessége a galvanizált acél görgőket idézi.

Mivel a raktári automatika mozgó szállítóeszközöket használ, vezeték nélküli ipari rendszer vált szükségessé. Egy korábbi sikertelen kísérlet után a Tecnorulli megtalálta a megbízható megoldást a ProSoft Technology-ban: „Tudni kell, hogy a termelés ciklusidejének csökkentése nagy probléma ebben a szektorban” hangzik a Tecnorulli magyarázata. „Hosszú ideig küszködtünk a problémával az automata raktárban is. A fémcsöveket tökéletesen biztonságos módon kellett szállítanunk. Felvettük a kapcsolatot a ProSoft Technology szakembereivel, hogy lássuk, meg tudjuk-e oldani a kérdést vezeték nélküli technológiával. Az ő olaszországi partnerük, a Perugia közeli ATTI szállította a gyors megoldást és helyezte üzembe a rendszert.”

„Az volt a gond, hogy nem tudtuk a raktárban a szállítóeszközök mozgását összehangolni. Hála a ProSoft Technology RLX-FHS rendszerének, megoldottuk a problémát és minimalizáltuk a torlódásokat. Mióta a ProSoft ipari kommunikációs rendszerét használjuk, nem jelentkeztek a korábbi gondok és a munkafolyamat egyértelműen felgyorsult.”

„Hogy megkönnyítsük az ügyfeleinket a döntéshozatalban, néhány esetben kölcsönadjuk nekik vezeték nélküli rendszerünket egy hónapra, hogy első kézből tapasztalják meg a megoldás előnyeit” magyarázza Giuseppe Vencesclai, az ATTI ügyvezető igazgatója.

Könnyű használat és megbízhatóság
Az említett esetben a ProSoft Technology RLX-FHS rendszerét a Tecnorulli raktárépületében alkalmazták. A rádiókat arra tervezték, hogy ipari automatizációs soros (jelen esetben, de lehet Ethernet alapú is) hálózatok tervezési és installációs költségeit csökkentsék a legnehezebb körülmények között is, mint pl. egy fémanyagokat használó raktárbázis.

„Ügyfeleink úgy értékelik a ProSoft Technology vezeték nélküli megoldásait, mint nagyon megbízható és könnyen alkalmazható rendszereket” magyarázta el Aurélien Fabre, a ProSoft Technology olaszországi Üzletfejlesztési Igazgatója. „Ezeknek a megoldásoknak a befektetési költségei gyorsan megtérülnek.”

Az ipari rádiók ezen új generációja könnyen alkalmazható, a ProSoft Technology különösen nagy hangsúlyt fektetett a vevőkészülékek érzékenységére és a szűrő algoritmusokra. A végfelhasználók ezért hatékonyabb működési környezetre számíthatnak, ahol a rádiók között nagyobb távolság válik megengedetté.

A ProSoft Technology ugrófrekvenciás (FHSS) vezeték nélküli rendszerében a soros interfészek között adatforgalom sebessége 19.2 Kbps és 230 Kbps (Ethernet alapúnál maximum 3,000 Kbps). Ezen RadioLinx rendszerek 2.4 GHz ill. 900 MHz sávszélesség mellett működnek (a helyi szabályozástól függően). A rádiók ugrófrekvenciás technológiája magas biztonságot garantál a vezeték nélküli rendszerek számára, csaknem tökéletes immunitással az interfészeknek nagy távolságra kiterjedően (5-10 km Európában, 24-48 km Észak-Amerikában, az adáserősséget szabályozó országos rendeletek függvényében).

A ControlScape nevű könnyen használható kezelői és hibakereső szoftvert ingyen biztosítja a ProSoft Technology. A szoftver olyan változókat ellenőriz, mint a jelerősség, adatforgalom, hálózati csatlakozások száma stb., hogy megkönnyítse a felhasználók számára a hálózat installálását és kezelését.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz