www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Megjelent a modern M-LB-5000 túlfeszültség-védelmi rendszer

Diagnosztikai képesség és modularitás egy mindössze 6,2 mm széles házban: ezek a tulajdonságok ötvöződnek a Pepperl+Fuchs által kifejlesztett új M-LB-5000 túlfeszültség-védelmi rendszerben. Az egycsatornás modul használata növeli az üzembiztonságot és optimalizálja a gyár működési költségeit.

Megjelent a modern M-LB-5000 túlfeszültség-védelmi rendszer
M-LB-5000 túlfeszültség-védelmi rendszer: diagnosztikai funkcióval, közlekedési lámpaszerű kijelzővel és elkülönített vezérlő interfésszel felszerelt védelmi modulok

Az M-LB-5000 rendszer szabadalmaztatott diagnosztikai funkciója és könnyen leolvasható kijelzője az EN 62305-3 szabvánnyal összhangban minimalizálja a tesztköltségeket és lehetővé teszi az állapotfelügyeletet. A védelmi modulon a zöld fény jelzi, ha garantált a teljes körű védelem és megfelelő működési tartalék áll rendelkezésre. A sárga LED felvillanása azt jelzi, hogy a védelmi modul életkora már elérte az életciklus 90 %-át, de a jeláramkör továbbra is védettnek számít. Karbantartás esetén ilyenkor a védelmi modul már cserélendő. Ha a kijelző pirosra vált, a védelmi modul tartósan károsodott és már nem látja el a védelmi funkcióját. Ilyen esetekben a modul azonnal cserélendő, hogy elkerüljük a túlfeszültségből adódó meghibásodásokat.

Ez a megoldás biztosítja, hogy a védelmi modulok mindig a megfelelő időben kerüljenek cserére. A túlfeszültség-védelem növeli a berendezések – és ezáltal az egész rendszer – rendelkezésre állási idejét, és ezzel egyidejűleg csökkenti a karbantartási költségeket. A védelmi modulok a Power Rail és a funkciómodulok jelátviteli kapcsolatainak segítségével egészen a felügyeleti szintbe integrálhatók. A rövid-hurokmegszakítás funkció lehetővé teszi a moduláris rendszer könnyű üzembe helyezését és karbantartását, valamint a működés közbeni modulcserét a védett állapot fenntartása közben.

A védelmi modul kiiktatásával a megfelelő jeláramkör a DIN sínre szerelhető alapmodulnak köszönhetően fennmarad. A lekapcsolási folyamat nem jár együtt jelvesztéssel, így a védelmi modul anélkül cserélhető, hogy fennakadást okozna az üzem működésében. Amennyiben a védelmi modult 180 fokos szögben csatlakoztatjuk, a jeláramkör az integrált leválasztó funkcióval bontható. Ez a megoldás szintén leegyszerűsíti a karbantartási munkálatokat, valamint az üzembe helyezés, vagy ismételt tesztelés során végzett hurok vizsgálatokat és szigetelés ellenőrzéseket.

A mindössze 6,2 mm széles védelmi modulok helyet takarítanak meg kapcsolószekrényben. Alkalmazásukkal elkerülhető a bontókapcsok használata is: az utólagos felszerelés esetén pedig a helyigénytől függetlenül a már meglévő köztes bontókapcsok cserélhetők.
Megjelent a modern M-LB-5000 túlfeszültség-védelmi rendszer

A közlekedési lámpaszerű kijelzővel felszerelt minimalizálja a tesztköltségeket és lehetővé teszi állapotfelügyelet

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz