www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Forgásérzékelő szenzorok 6 mm-es házban, újraindítás reteszeléssel

Még átfogóbb alkalmazási területen váltak használhatóvá a Pepperl+Fuchs SC-System termékcsaládjába tartozó jelátalakítói: a mindössze 6 mm beépítési szélességet igénylő, önállóan működtethető forgásérzékelők a jelenleg a piacon elérhető összes bináris szenzor digitális bemeneti jeleit képesek feldolgozni és már újraindítás reteszeléssel is fel vannak szerelve. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a modul a határértékek egy rövid időre történő túllépése után egy újraindító jellel aktiválódjon. Ezzel a megoldással a potenciális hibák még az újraindítás előtt detektálhatók és javíthatók.

Forgásérzékelő szenzorok 6 mm-es házban, újraindítás reteszeléssel
1. kép: Az önállóan működtethető 6 mm-es forgásérzékelőket újraindítás reteszeléssel is felszerelték

A forgásérzékelő szerkezeti kialakításából az a tervezési megközelítés köszön vissza, hogy az iparban használatos minden jel típus egyetlen modullal feldolgozható legyen. A NAMUR és SN érzékelőktől származó jelek – beleértve a vonalhibák, rövidzárlat észlelések, valamint a kétvezetékes DC szenzorok mérési adatai – az EN 60947-5-2 szabvány szerint kerülnek feldolgozásra. A vízmennyiséget mérő s0 szenzorokról és a PNP, vagy NPN kimenetekkel rendelkező háromvezetékes érzékelőkről származó jelek biztonságosan küldhetők át a vezérlés szintjén. Az s0 interfészt tartalmazó forgásérzékelő az ipari automatizáláson kívül egyéb alkalmazási területeken, például az épületautomatizálásban is hasznos segédeszköz. A modul üzembiztosan észleli a jeleket egészen 30 V-ig és 50 kHz bemeneti frekvenciáig. A műszer DIP kapcsolóval, vagy PC-szoftverrel állítható be. Álló helyzetben történő felügyelet utáni újraindításhoz a rendszer egy start-up felülíró opciót is tartalmaz.

A Pepperl+Fuchs SC-System termékcsaládja az alacsony veszélyességi fokozatú területeken használatos jelátalakítók széles portfólióját tartalmazza. A mindössze 6 mm széles és 97 mm magas helytakarékos ház révén a modul a jelenleg elérhető legkompaktabb modellek közé tartozik. A jelátalakítók maximum 70°C környezeti hőmérsékletig használhatók. A háromutas leválasztás 300 V üzemi feszültségig és 3 kV vizsgálati feszültségig árnyékol. Kérésre választható a csatlakozópontos, vagy táp buszos megoldás is.

Forgásérzékelő szenzorok 6 mm-es házban, újraindítás reteszeléssel

2. kép: SC-System: magas biztonsági szinten működő kompakt jelátalakító

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz