www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Wireless Inductive System 2 a vezeték nélküli szenzorok csatlakoztatásához Új generációs műszerek megnövelt teljesítménnyel és adatátviteli hatósugárral

Az új WIS 2 (Wireless Inductive System 2) ideális megoldást jelent a Pepperl+Fuchs számára, hogy egy nagyobb teljesítményű rendszerrel egészítse ki a mozgó gépelemeken elhelyezett szenzorok vezeték nélküli kapcsolódási technikájára kifejlesztett portfólióját.

Wireless Inductive System 2 a vezeték nélküli szenzorok csatlakoztatásához  Új generációs műszerek megnövelt teljesítménnyel és adatátviteli hatósugárral
1. kép: WIS 2: Elsődleges/másodlagos komponens

A WIS 2 egyaránt felhasználható jelátvitelre és a szekunder oldalon csatlakoztatott érzékelők áramellátásra, feleslegessé téve a kopásnak kitett úszókábelek és csúszógyűrűk használatát. A már évek óta elérhető WIS 1 1,5 W névleges teljesítményéhez és 0...5 mm átviteli távolságához képest a WIS 2 névleges teljesítménye 12 W, átviteli távolsága pedig 0...7 mm. A nyolccsatornás modell mellett a legfeljebb két szenzort tartalmazó kisebb alkalmazások számára egy egyszerűsített kétcsatornás verzió is elérhető.

Minden modell – kettő, vagy nyolccsatornás verziótól függetlenül – primer és szekunder adót használ. Az M30 méretű, hengeres kialakítású műszereket alapkivitelben 30 cm hosszúságú vezetékekkel és M12 csatlakozókkal szerelték fel. Mivel az adók nem alkotnak párokat, a szekunder adók szabadon felcserélhetők. Ennek eredményeként például tetszőleges számú szerszámtartó kommunikálhat könnyedén ugyanazon rendszeren keresztül. Induktív, kapacitív, optikai vagy ultrahangos modellek érhetőek el bináris kapcsolási kimenettel és szabványos 3 vezetékes technológiával. Míg a kétcsatornás verzió egy helytakarékos Y elosztót tartalmaz, addig a nyolccsatornás rendszerhez egy IP67 védettségi besorolású nyolcpólusú csatlakozódoboz tartozik, amely az adótól akár 20 méterre is telepíthető. A Pepperl+Fuchs minden alkalmazás számára kábelhosszok és csatlakozók széles választékát kínálja.

A WIS 2 tipikus alkalmazási területei lehetnek a forgóasztalok, prések, szerszámcserélők, illetve a munkadarabtartókon, forgó szerszámokon, robotmegfogókon és hasonló eszközökön végzett objektum felismerés.
Wireless Inductive System 2 a vezeték nélküli szenzorok csatlakoztatásához
Új generációs műszerek megnövelt teljesítménnyel és adatátviteli hatósugárral

2. kép: Csatlakozódoboz
 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz