www.magyar-mernoki.com
norelem

Gépek és készülékek építése biztonságosabb lett norelem bővített szorítógyűrű kínálatával

A szabványos gépelemeket gyártó norelem bővítette a gép- és berendezésgyártáshoz kifejlesztett szorítógyűrűk választékát, hogy folyamatos biztonságot és optimumot kínáljon a gép- és berendezésgyártásban.

Gépek és készülékek építése biztonságosabb lett norelem bővített szorítógyűrű kínálatával

A gyűrűket tengelyek rögzítésére használják, de használhatók fix ütközőkként vagy rögzítőeszközként is. A szorítógyűrűk választéka három termékből áll: belül hasított egyrészes szorítógyűrűk, kívül hasított egyrészes szorítógyűrűk, valamint kétrészes szorítógyűrűk, amelyeket két hengeresfejű csavar tart össze.

«Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy változatosan alkalmazható termékekkel bővültünk - mondta Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. “Megújított szorítógyűrű választékunk olyan széles körben használható, mint például egy zászló rögzítése egy zászlórúdon, vagy orvosi eszközök elhelyezése orvosi berendezéseken és így tovább. Kibővített választékunkkal számos iparágat tudunk majd kiszolgálni a gép- és berendezésgyártás területén.”

Az egyrészes, belül hasított szorítógyűrűket axiálisan szerelik a rudakra vagy tengelyekre, melyek ott kör mentén egyenletes szorítóerőt fejtenek ki. Ez alakzáró illeszkedést, nagy tartóerőket eredményez, valamint nem károsítja a tengely felületét. Az egyrészes, kívül hasított szorítógyűrűkkel ezekhez képest 15%-kal nagyobb szorítóerők hozhatók létre. A furat megmarad hengeresnek, ami pontosabban veszi körül a tengelyt.

A kétrészes szorítógyűrűk tengely- és sugárirányban is elhelyezhetők a tengelyen, a szorítóerő egyenletes eloszlásával. A két részt hengeresfejű csavarok tartják össze. Az egyrészes változatokhoz hasonlóan a rögzítés a résméret imbuszcsavarokkal történő csökkentésével hozható létre. Ez méretpontos illeszkedést és nagy tartóerőt eredményez a tengely károsítása nélkül. Mindhárom szorítógyűrű rendelhető normál és széles változatban is.

A három termék négy különböző anyagban - acél, alumínium, A2 minőségű rozsdamentes acél, valamint norelem kínálatában újonnan elérhető A4 minőségű rozsdamentes acél - áll rendelkezésre. Ez lehetővé teszi, hogy a szorítógyűrűket sós víz közelében, például hajógyárakban is használják. A gyűrűk tág, -40°C-tól +175°C-ig tartó hőmérséklet tartományban használhatók, így számos iparágban és felhasználási területen tervezhetők be.

A szorítógyűrűk bővített választéka megtalálható norelem 2022-es THE BIG GREEN BOOK kiadványában. A több mint 70 000 szabványos gépelemet listázó kétkötetes katalógus nyomtatott és online formában is elérhető.

Ha többet szeretne megtudni norelemről, és megrendelné a THE BIG GREEN BOOK ingyenes példányát, kérjük, hogy látogasson el a www.norelem.hu weboldalra.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz