www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

A Pepperl+Fuchs bemutatta a 6100-as sorozatú motorszellőztetőt

Az új motorszellőztető / nagy burkolatrendszer a Pepperl+Fuchs Bebco® EPS szellőztető- és nyomástartó családjának legújabb tagja.

A Pepperl+Fuchs bemutatta a 6100-as sorozatú motorszellőztetőt

Twinsburg, OH — A Pepperl+Fuchs, a folyamat-automatizálás globális éllovasa bemutatta a Bebco EPS® szellőztető- és nyomástartót, amelyet kifejezetten nagy motorokhoz vagy nagy burkolatokhoz való használatra terveztek veszélyes területeken, 1. zónában történő alkalmazáshoz. A 6100-as sorozatú szellőztető- és nyomástartó rendszer 12,2 köbméter köbtartalmú kabint képest szellőztetni, ezáltal a Pepperl+Fuchs legnagyobb szellőztető rendszerének számít. A 6100-as sorozat kiválóan alkalmazható vegyipari, illetve olaj- és gázipari alkalmazásokban.

A 6100-as sorozat egy teljesen automatikus rendszer, amely nem igényel kezelőt a szellőztetés vagy a nyomás alá helyezés megkezdéséhez. A rendszer opcionális hőmérséklet érzékelőket is tartalmazhat a motor körül riasztás jelzés vagy hűtés céljából. A motor túlzott szivárgása esetén automatikus nyomáskompenzáció is rendelkezésre áll.

A 6100-as rendszer egy vezérlőegységből, egy szellőzőnyílásból, egy alacsony nyomású érzékelőből és opcionális hőmérsékleti érzékelőkből áll. A vezérlőegység lehetővé teszi a felhasználók számára a rendszer konfigurálását a motor méretére, a hőmérsékleti kapcsolási pontokra, a nyomáskapcsoló pontokra, a szivárgás kompenzálására és leállást előidéző nyomásértékekre, extra kimenetre a vezérléshez vagy riasztáshoz, két választható gyújtószikramentes bemenetre különböző műveletekhez, valamint legfeljebb három hőmérsékleti érzékelő bemenetre, amelyek a motorház különféle pontjait figyelhetik meg. A gyújtószikramentes felhasználói felület a gyors hozzáférés és a rendszer egyszerű ellenőrzése érdekében külön kamrába is felszerelhető a kezelő közelében.

A 6100-as sorozatú motor szellőztető- és nyomástartó rendszer jellemzői:

• ATEX és IECEx 1. zóna tanúsítvány

• Teljesen automatikus

• 14 000 liter/perc maximális áramlási sebesség

• Gyújtószikramentes felhasználói felület a rendszerprogramozáshoz és -felügyelethez

• A vezérlőegység felügyeli a rendszer működését és ellenőrzi a burkolat teljesítményét

• Kiegészítő érintkező kimenetek a riasztáshoz vagy a vezérléshez

• Több hőmérsékleti bemenet a monitorozáshoz és a vezérléshez

• A motor túlzott szivárgásának automatikus nyomáskompenzációja

A gyújtószikramentes nyomásérzékelő pontos mérési adatokat szolgáltat a burkolat nyomásértékéről a veszélyes területen történő biztonságos működéshez. A 0 és 25 mbar belső nyomás mérésére képes nyomásérzékelő távol is elhelyezhető a motor alacsony nyomású szakaszán a motorban lévő nyomás biztonságos leolvasáshoz.

Az EPV-6100 szellőzőnyílás a szellőzés számára fontos különféle áramlások észlelésére, majd a jel a 6100-as sorozatú vezérlőegységhez továbbítására szolgál a szellőzési időzítés elindítása céljából. Öt áramlási sebesség (maximum 14 000 liter/perc) választható, így az eszköz bármilyen nagy motor, vagy burkolat alkalmazási igényének megfelel.

A 6100-as sorozatú rendszer további előnyei közé tartozik a bypass rendszer, a ház kézi be- és kikapcsolása, a szellőztetés hűtési célokra történő hőmérsékletfüggő aktiválása, valamint nyomásvesztés esetén a biztonságos leállításhoz a kikapcsolás késleltetése a nyomáskorrekcióhoz.


A Pepperl+Fuchs bemutatta a 6100-as sorozatú motorszellőztetőt

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz