www.magyar-mernoki.com
LEROY-SOMER

DIGISTART D2 és D3 elektronikus lágyindítók

A szokatlanul kompakt megoldás tökéletesen kézben tartja az indítási folyamatot és eleget teszi az energiamegtakarítással szembeni igényeknek.

DIGISTART D2 és D3 elektronikus lágyindítók
A LEROY-SOMER új, indukciós motorokhoz szánt DIGISTART lágyindítói a legújabb technológiai fejlesztéseket tartalmazzák, köztük az optimalizált bypass funkciót. A Digistart a piaci igényekhez igazodva két sorozatban érhető el:
- D2 sorozat: kompakt lágyindítók 18 A-tól 200 A-ig,
- D3 sorozat: bővített funkcionalitású lágyindítók 23 A-tól 1600 A-ig.

Gazdaságosság és kompakt kivitel

A bypass technika alkalmazása jelentős megtakarításokat eredményez:
- az energiafogyasztás 4%-os csökkenése tartós üzemben,
- nincs kényszerlevegőztetés,
- egy vagy két teljesítményfokozattal kisebb megoldás elegendő.

A működés lényege a következő: a teljesítményelektronika alkalmazásával az indukciós motor indítása a felfutási áram korlátozása mellett valósítható meg. A felfutási folyamat végén áthidalás jön létre a belső mellékág (bypass) segítségével. A szabályozóelektronika egyben a leállásig védi és vezérli motort.

A DIGISTART-ba épített bypass járulékos megtakarításokra ad lehetőséget a külső érintkezések tervezése és a beépítés során. A DIGISTART kompakt kialakítása csökkenti a tömeget és a helyigényt.

A DIGISTART ideális megoldást jelent a már meglévő berendezések korszerűsítése során, valamint delta kapcsolású motorok működtetésekor. Az eszközök előnyösen helyettesítik a csillag-delta indítóáramkört, és mind a hat motorvezetéket felhasználják. További előny, hogy a lágyindító méretezésénél legalább egy teljesítményfokozatot meg lehet takarítani.

Egyszerű kezelés
Az intuitív DIGISTART navigátor lehetővé teszi az áramtartományok és a határértékek egyszerű beállítását. A felhasználó gyorsan, közvetlenül hozzáfér a szivattyúk, ventilátorok, szállítóberendezések stb. előzetes beállításaihoz.

A DIGISTART megkönnyíti a felhasználók számára a berendezések felügyeletét az alábbiakkal:
- biztonsági műveletek, események, fogyasztás és működési feltételek naplózása idő és dátum feltüntetésével,
- paramétermódosítások visszakövethetősége,
- szimulációs üzemmód vezérlőparancsok előírásának lehetőségével,
- ki- és bemeneti állapot kijelzése,
- üzemidő-számláló és az indítási folyamatok számlálása stb.

Rugalmasság
A DIGISTART lágyindítók 200–440 V-os, 200–575 V-os vagy 690 V-os háromfázisú hálózatban alkalmazhatók. A készülékek alkalmasak több párhuzamosan kapcsolt indukciós motor, valamint kollektorgyűrűs motorok szabályozására is. A 360–1600 A-es D3 sorozat esetében a teljesítménybemeneteket és -kimeneteket igény szerint a lágyindító felett és/vagy alatt is el lehet helyezni, a kapcsolószekrényben futó kábelek elrendezéséhez igazodva. Ezzel a DIGISTART optimalizálja a kapcsolószekrények belső kialakítását.
A rendelkezésre álló terepi buszos modulok választéka: Modbus RTU, USB port, DeviceNet és Profibus.

Tökéletes elektronikus szabályozás

A DIGISTART-ot a legújabb elektronikus szabályozási technikával látták el: az indítási és a leállítási folyamat önállóan alkalmazkodik a terheléshez. Az eszközök képesek a tanulására az indítási folyamatokból, és ennek alapján a paraméterek önálló optimalizálására. Ezen felül a sebesség csökkentése a szivattyús alkalmazásoknál egy külön görbe szerint történik, amely a LEROY-SOMER 15 éves tapasztalatán és szaktudásán alapul.

A csupán két teljesítményegységgel való üzemelés és kényszerműködéskor (füstelszívás, tűzoltó szivattyúk stb.) a védelmi funkciók kiiktatásának lehetősége ideális megoldássá teszi a DIGISTART-ot a fokozott igényeket támasztó rendszerekben is.
A DIGISTART átfogó védelmet kínál a következők révén:
- folyamatos termális ellenőrzés a maximális motorvédelemhez (a tápfeszültség kimaradása esetén is),
- hibabiztos beavatkozási műveletek beállítható feszültségküszöbökkel,
- az áram-aszimmetria figyelése,
- a motor- és a környezeti hőmérséklet felügyelete CTP érzékelővel vagy PT 100 hőelemmel,
- opcionális védelmi funkciók földzárlat, illetve a táphálózat fel- vagy lefelé irányú feszültségtúllépései ellen.

A DIGISTART-tal a LEROY-SOMER kompakt, gazdaságos, nagy teljesítményű és kommunikációra képes lágyindítókat kínál, amelyek könnyen beépíthetők az ipari berendezésekbe, és jelentős megtakarításokra nyújtanak lehetőséget.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz