www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Új Eplan iroda nyílt Kínában

Összesen 230 meghívott vendég gyűlt össze a tudomány, az üzleti élet és a politika területeiről június 8-án a sanghaji új Eplan iroda megnyitó ünnepségén. A különleges ünnepség alkalmával az Eplan ügyvezető igazgatója, Haluk Menderes az Európában a mérnöki szoftvermegoldások vezető szállítójának számító Eplan jövőjéről is beszélt: „Tovább bővülünk Kínában, mert minden feltétel adott ehhez.”

Új Eplan iroda nyílt Kínában
Haluk Menderes.jpg: „Tovább bővülünk Kínában, mert minden feltétel adott ehhez” – jelentette ki Haluk Menderes, az Eplan ügyvezető igazgatója a megnyitó ünnepség során.

Az Eplan Greater China elnöke, Bill Qin az „Innovációval elérhető kiválóság” című előadásával kezdte a Shanghai Hongqiao Jin Jiang Hotelben tartott nagyszabású megnyitó ünnepséget. A digitális gyártásról és az innovatív tervezésről szóló jelenlegi elképzelések felvázolása után megállapítást nyert, hogy a mérnöki tervezés a gyártással lassan összefonódva minden eddig létezett korlát lebontására készül. Az Eplan célja Kínában is egyértelmű: a modern tervezőeszközök az ázsiai óriásban is az intelligens gyártás létrejöttét segítik majd elő.

Az intelligens tervezésről és gyártásról, valamint az Ipar 4.0 koncepcióról szóló előadásában Haluk Menderes, az Eplan ügyvezető igazgatója az integrált folyamatok fontosságát emelte ki – a tervezéstől a gyártásig. „Kína kiváló helyzetben van ezen a téren és mi készen vagyunk segíteni a fejlődést az innováció, az intelligens tervezés és a Gyártás 4.0 előmozdításával” – jelentette ki az ügyvezető igazgató.


Szakértők beszélgettek a jövőről


A rendezvény másik kiemelt témájának számító „Digitális átállás” előadást dr. Pei Huang, az e-works magazin főszerkesztője és Yingzhang Pan, a gongkong.com online portál elnöke moderálta. A szakértői csoportot prof. Ming Chen, a Kínai-Német Iparművészeti Egyetem igazgatóhelyettese és Daming Lu, a Kínai Gépészmérnöki Társaság alelnöke alkotta. A CISDI Electric Technology vezérigazgatója, Yanhua Peng és a Haitian Group informatikai vezetője, Bin Qian olyan témákról beszéltek, mint a szabványosítás és a moduláris mérnöki adatok, a német vállalatok versenyhelyzete, valamint az „új tervezés” definíciójának kínai jelentéséről. A moderált kerekasztal-beszélgetés további résztvevői voltak Jie Xiao, a kínai Vogel Business Media ügyvezető igazgatója és az Eplan ázsiai-csendes-óceáni alelnöke, Carsten Metelmann.

Adatok, számok, tények

Az Eplan 2005 óta jelen van Kínában, és a folyamatos növekedésnek köszönhetően jelenleg több mint ötven alkalmazottat foglalkoztat tíz irodában, köztük Sanghajban, Pekingben, Chengduban és Shenzhenben. A kínai irodák elsősorban a gépiparra, az autóiparra és a szinte minden üzleti szegmensben erőteljesen növekvő energiatechnikára összpontosítanak. Egyéb globális szereplők mellett olyan nagy kínai vállalatok támaszkodnak az Eplan megoldásaira, mint a Shanghai Electric, a Chery és a CRRC. A kapcsolószekrényekre és IT-megoldásokra specializálódott Rittallal, az automatizálási szakértő Rittal Automation Systems-szel és a Friedhelm Loh csoporton belül működő Eplan leányvállalatokkal együttműködve ezek a cégek átfogó kínálatot nyújtanak vezérlőszekrényekből és kapcsoló berendezésekből a kínai piac számára.

Új Eplan iroda nyílt Kínában
Kerekasztal: A „Digitális átállás” kerekasztal beszélgetés szakértői (balról jobbra) Ming Chen, Jie Xiao, dr. Carsten Metelmann, dr. Pei Huang, Yingzhang Pan, Bill Qin, Yanhua Peng és Bin Qian.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz