www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Eplan Data Portal: út az ideális eszközadatok eléréséhez

A digitális eszközadatok kulcsfontosságú elemek a hatékony tervezés számára. Ezen a területen az egyik legnagyobb kihívás az adatminőség és az elérhető adatok részletessége. Az Eplan Data Portal felnőtt a kihíváshoz: az év kezdete óta a portál havonta frissül, gyakrabban, mint eddig. A felhasználók már minősítési funkcióval rendelkeznek az eszközadatok értékeléséhez, ezáltal a gyártók gyakorlati alapú visszajelzéseket kapnak a piactól. A Hannover Messe óta ezenkívül az Eplan Data Portal Lab Version változata lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy korai hozzáférést kapjanak a teszteléshez és kipróbálják a program legfrissebb fejlesztéseit.

Eplan Data Portal: út az ideális eszközadatok eléréséhez
Dashboard.jpg: A Dashboard jó áttekintést nyújt - például az Eplan Data Portal új funkcióiról vagy a leggyakrabban letöltött eszközadatokról
 
Az Eplan Data Portal a digitális eszközadatok központi platformja az automatizálási technika területén. Jelenleg több mint 230 gyártó kínál több mint 800.000 adatkészletet közvetlen letöltésként - ami a beépített konfigurátorokkal és a kapcsolódó termékverziókkal valójában több mint 2 millió alkatrészadatot jelent. Az év elejétől az adatok havonta frissülnek, így a felhasználók és a gyártók egyaránt jobban kihasználhatják a platform előnyeit, és hozzájárulhatnak az adatok magas színvonalának fenntartásához. Ezek a frissítések magukban foglalják mind az új gyártók hozzáadását, mind pedig a meglévő gyártási adatok kiterjesztését, bővítését és frissítését.
 

Felhasználói minősítések segítenek az eligazodásban
 
A folyamatos minőségjavítás egy másik eleme a teljesen új felhasználói értékelési funkció. A többi portálhoz, például az Amazonhoz hasonlóan az Eplan Data Portal is lehetővé teszi a felhasználók számára a felajánlott tartalmak értékelését csillagok odaítélésével. A cél az, hogy a felhasználó a termék digitális adatait minősítse, ne magát a terméket. A közösség számára a felhasználók így hasznos visszajelzést nyújthatnak a mindennapi munkájuk során tapasztaltakról, ami más felhasználók számára is iránymutatást nyújt, de a gyártók is értékes visszajelzéseket kapnak a piactól, ami alapján tovább fejleszthetik adataikat. Ezáltal maguk a felhasználók is képessé válnak az adatok minőségének befolyásolására.
 
 
Rendezési lehetőségek a jobb felhasználói élmény érdekében
 
A minősítési funkcióval a felhasználók a keresési eredményeket közvetlenül a portálon rendezhetik két további opció segítségével: az eszközadatok szűrése a legmagasabb minősítésű eszközök szerint, vagy az alkatrészadat készlet által generált letöltések mennyiségétől függően. Így a felhasználók pontosan tudják, mely elemek rendelkeznek a legjobb minőségű eszközadatokkal, vagy melyik eszközt használják leggyakrabban a saját termékcsoportjában. Az elképzelés természetesen az, hogy a mérnökök intenzíven használják majd a minősítési funkciót, ami az előfeltétele annak, hogy az valódi hatást fejtsen ki a piacon. A funkció jelentős hozzáadott értéknek számít - így a minősítési funkció létrehozása mindenképpen remek kezdeményezés.
 
 
Ablak a jövőre
 
A felhasználói élmény, valamint az egyszerűség és a kezelhetőség - a megfelelő tartalmakkal kombinálva - kulcsfontosságú eszközök a jövő felhő alapú alkalmazásaihoz. Az új Eplan Data Portal április óta elérhető Lab Version változatában a felhasználóknak lehetőségük van az új felület közvetlen tesztelésére. Függetlenül attól, hogy kipróbálják-e az új keresési funkciókat, vagy fel akarják-e fedezni az új irányítópultot, a Lab Version már tartalmazza ezeket a szolgáltatásokat. Folyamatosan bővül és rendszeresen válnak elérhetővé az újabb és újabb verziók. Az Eplan ezúttal némi betekintést is nyújt a felhasználók számára a fejlesztés folyamatának kulisszatitkaiba.
 
 
További információ
 
A 2018-as év kezdete óta több mint 50, mintegy 50.000 adatkészletet tartalmazó termékkatalógus került frissítésre. Ezenkívül tizenöt neves gyártócég - köztük az automatikus megszakítókat gyártó Hitachi Industrial Systems, a frekvenciaváltókat gyártó Yaskawa és a több mint száz hengerből álló termékkínálattal rendelkező IMI - lépett be újonnan a portálba.
 
További információ:
 

Eplan Data Portal: út az ideális eszközadatok eléréséhez
Rating.jpg: A felhasználók csillagok adásával értékelhetik a portálon található alkatrész adatokat és ezáltal segíthetnek a többi felhasználó számára az információk közti eligazodásban 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz