www.magyar-mernoki.com
Fluke Process Instruments

Új Datapaq DP5 hőmérséklet-profil mérő rendszerek forrasztási és bevonatolási műveletekhez

A Fluke Process Instruments új adatgyűjtő termékcsaládot mutatott be rövid és közepes időtartamú folyamatokhoz az elektronikai ipar és a festőüzemek számára.

Új Datapaq DP5 hőmérséklet-profil mérő rendszerek forrasztási és bevonatolási műveletekhez
Ábra: A hőmérséklet-profilozók az újraömlesztő bevonatolási folyamatok beállítására és monitorozására szolgálnak

A Datapaq DP5 sorozatot kis nyílásokkal rendelkező kemencéknél történő használatra optimalizálták. A robusztus alumínium házba szerelt, hat, illetve tizenkettő hőelemet tartalmazó adatgyűjtők különösen a forrasztási alkalmazásokban terjedtek el széles körben. A termékcsaládban négy verzió áll rendelkezésre, így minden alkalmazási terület esetében kiválasztható az optimális megoldás. Az adatgyűjtők a teljes mérési és működési hőmérséklet tartományban ± 0,5 °C-os pontosságot és ± 0,1 °C-os felbontást biztosítanak. A mérési folyamat manuálisan is elindítható, illetve leállítható két, színkóddal ellátott gomb segítségével, de a műszerek idő- vagy hőmérséklet alapon is programozhatók. Az adatgyűjtők a felhasználóbarát működést kiváló rendelkezésre állással és minimális működési költséggel ötvözik: egy, a felhasználó által cserélhető NimH akkumulátorral rendelkeznek, ami bármely USB csatlakozóról vagy portról feltölthető. Egy 90 perces feltöltés több mint 40 órányi profilozást tesz lehetővé. A mintavételi intervallumok 20 ms és 10 perc között állíthatók be.

Egy adatgyűjtő akár 10 kemence egymás utáni mérésére is alkalmas, tárolva az egyes profilokat összesen akár 600 ezer adatpont erejéig. Ezzel a megoldással hatékonyabban ütemezhetők az USB vagy Bluetooth kapcsolaton keresztüli letöltések. Az integrált rádióadó igény szerint valós idejű adatokat képes szolgáltatni a folyamatról. Minden folyamat- és rendszeradat az OPC interfészen keresztül kommunikálható a gyártásirányító rendszerekkel. A szabványos Datapaq Insight szoftver a nyers adatokat pillanatok alatt alakítja át elemezhető és a reagálást lehetővé tevő információvá. A szoftver mától alapból tartalmazza az Easy Oven Setup receptkalkulátort, a statisztikai folyamatszabályozást és a trendelemzést. Az új Datapaq Insight Professional szoftver magában foglalja a Surveyor profilkészítő eszközt, amely a folyamat teljesítményét a kritikus szinten méri, így használatával csökkenthető a költséges Golden Board-ok felhasználása. A portfólió ezenkívül hőgátak teljes körét is tartalmazza minden iparági igény kielégítéséhez.

Az új termékcsalád bemutatására a nürnbergi SMT Hybrid Packaging szakkiállításon került sor. A Fluke Process Instruments a 4. csarnok 437. standján állított ki 2018. június 5-7. között.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz