www.magyar-mernoki.com
Fluke Process Instruments

Érintésmentes, nagy felbontású pirométerek masszív érzékelőfejjel

A Fluke Process Instruments távoli objektumok mérésére is alkalmas érzékelőfejekkel felszerelt modellekkel bővítette az Endurance terméksorozatot. Az új modellek akár 315 °C környezeti hőmérsékletig is működőképesek maradnak.

Érintésmentes, nagy felbontású pirométerek masszív érzékelőfejjel
Képaláírás: A non-kontakt opció számos hagyományos, illetve kettős hullámhosszú (arány) pirométer esetében elérhető, akár 3200 °C hőmérséklet-tartományig

Az új modellek kialakítása ideális a szűk beépítési helyű alkalmazásokhoz, valamint a hőforráshoz közeli és zord környezetben történő telepítésekhez. A megnövelt elektromágneses interferencia védelemmel rendelkező érzékelőfejek optikai kábellel akár 22 méter távolságból is csatlakoztathatók az IP65 védettségű elektromos házhoz. A közepes és magas hőmérsékletre tervezett modellek 250 °C-tól a 3200 °C-ig terjedő mérési tartományt fednek le. A hagyományos és kettős hullámhosszú verziók 1, vagy 1,6 μm színképérzékenységgel állnak rendelkezésre. A kettős hullámhosszú pirométerek lehetővé teszik részlegesen fedésben lévő objektumok, piszkos vagy gőzzel telített helyek, valamint olyan kis, vagy mozgó tárgyak pontos mérését, amely mérési pontja nem teljesen meghatározható – az utóbbiak közé tartoznak például a vezetékek, a rudak vagy az olvadt üveg és fém. A pirométerek fő alkalmazási területei közé tartozik az elsődleges és másodlagos fémgyártás, az elsődleges üveggyártás és a lézeres hegesztés. A 0,1 °C-os felbontás révén az Endurance pirométerek a félvezető ipar követelményeinek is megfelelnek. A különböző telepítési távolságokhoz széles lencseválaszték érhető el. A szenzorok Power over Ethernet (PoE), vagy 24 VDC tápegységgel működtethetők és szigetelt analóg I/O, valamint LAN/Ethernet, Profinet és RS-485 interfészeket tartalmaznak. A PC alapú Endurance beállítási és felügyeleti szoftver leegyszerűsíti a konfigurációt és a telepítést. A beépített webszerver lehetővé teszi a korábbi adatok archiválását a nyomon követhetőség, a hibaelhárítás és a távoli elérés érdekében. Az Endurance sorozatba tartozó pirométerek négyéves garancia mellett vásárolhatók meg.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz