www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Ethernettel a folyamattechnika terepi szintjén

A Pepperl+Fuchs bemutatja az első Ethernet fejlett fizikai réteg kapcsolót

Ethernettel a folyamattechnika terepi szintjén


Az Ethernet a gyártóüzemek terepi szintjén is használható


Az Ethernet-APL (Advanced Physical Layer – fejlett fizikai réteg) ismerősnek tűnik a feldolgozóipar felhasználói számára. Két jól ismert technológiát ötvöz: az Ethernetet a zökkenőmentes, párhuzamos kommunikációért - és a robusztus kétvezetékeres technológiát a folyamattechnikai alkalmazások számára kulcsfontosságú robbanásvédelemmel kombinálva. Az Ethernet-APL ezáltal lehetővé teszi a műszerek digitalizálását.

Az Ethernet-APL új szintre emeli a hálózati kommunikációt ebben a különleges környezetben. Ez az Ethernet szabványosítását jelenti a megszokott kétvezetékeres kábelen, ami tizenkét jól ismert beszállítótól származik. A megoldás hosszú kábelfutást tápellátást és gyújtószikramentes komponensként a robbanásvédelmet is lehetővé teszi. Az Ethernet-APL kiküszöböli az akadályokat az adatáramlásban, segítve az üzem életciklusában érdekelt feleket a tervezés egyszerűsítésében, az üzemek gyorsabb üzembe helyezésében és könnyebb működtetésében, ezáltal a kockázatok jobb kezelésében.

A szabványosítás befejeztével a technológia a beszállítók és a felhasználók számára egyaránt elérhető. Az együttműködés eredményeként megfelelőségi teszteket is végeztek a gyártók körében. Ez átjárhatóságot és magas szintű megbízhatóságot biztosít. Az infrastruktúra első alkotóelemei – például az Ethernet-APL Rail Field Switch – már elérhetők. Ez a DIN sínre szerelhető terepi kapcsoló a 2. zónába telepíthető. A terepi eszközök csatlakozásai 200 m hosszúak lehetnek, és gyújtószikramentesek a 2. zónához (Ex ic). A FieldConnex rendkívül megbízható digitális kommunikációt teremt a folyamattechnikai alkalmazások terepi szintjén, a Pepperl+Fuchs szakértői pedig első osztályú műszaki támogatást adnak mindehhez.


Ethernettel a folyamattechnika terepi szintjén
Az első Ethernet-APL kapcsoló a FieldConnextől

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz