www.magyar-mernoki.com
norelem

norelem láncos leszorítója rugalmas és költséghatékony megoldást jelent szabálytalan és nagyméretű munkadarabokhoz

A szabványos gépelemeket gyártó és forgalmazó norelem láncos leszorítókkal egészítette ki korszerű befogási megoldásainak választékát. A szabálytalan kontúrokkal vagy formákkal rendelkező munkadarabok biztonságos rögzítésére szolgáló láncos leszorítók gyors, de mégis biztonságos megoldást jelentenek a gépész- és üzemmérnöki feladatok megoldásában.

norelem láncos leszorítója rugalmas és költséghatékony megoldást jelent szabálytalan és nagyméretű munkadarabokhoz

Nagyméretű, bonyolult vagy hengeres munkadaraboknál, például szelepházaknál és dugattyúknál történő alkalmazás esetén norelem láncos leszorítói szükségtelenné teszik költséges, egyedileg gyártott rögzítőelemek használatát. A munkadarab gyors és egyszerű rögzítésével felgyorsítható a ciklusidő és növelhető a gyártott darabszám.

A két méretben, 15 és 40 kN szorítóerővel kapható acél láncos leszorító biztosítja az erő egyenletes elosztását a munkadarab felületén, minimalizálva a deformáció valószínűségét. Használatával egyszerre érhető el a nagy szorítóerő és a maximális munkabiztonság.

Az acél előnye a nagy szakítószilárdság és a hosszú élettartam, valamint a szennyeződésekkel és a hővel szembeni ellenálló képesség, továbbá műanyag betétek védik a munkadarabot a sérülésektől.

«A láncos leszorítók bonyolult vagy nagyméretű munkadarabok biztonságos és hatékony rögzítést teszik a leggyorsabb és legegyszerűbb módon lehetővé - jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. - A terméket sokoldalú alkalmazási körre tervezték, variálva a méretet és a szorítóerőt. Azoknál a feladatoknál, ahol az ismétlési pontosság és a termék végmegmunkálása kritikus, a láncos leszorítók alapvetően csökkentik a munkadarab nagy felületi nyomás miatti deformációjának valószínűségét.»

Készletben értékesítve a láncos leszorító szettek tartalmazzák mindazt, ami a termék használatához szükséges lehet - beleértve egy spannolóelemet, egy fix rögzítőelemet, egy biztonsági szettet, négy különböző hosszúságú görgősláncot, négy patentszemet és hat műanyag betétet.


norelem láncos leszorítója rugalmas és költséghatékony megoldást jelent szabálytalan és nagyméretű munkadarabokhoz

Az egyszerű használat érdekében norelem láncos leszorítója gyorsan és egyszerűen felszerelhető a szerszámgépen, úgy egy palettára, mint rögzítőcsavarok és T-anyák segítségével a gépasztalra. Maguk a láncok 125 - 1000 mm között igény szerint rövidíthetők vagy hosszabbíthatók, így a különböző méretű munkadarabok rugalmasan kezelhetők.

A termékhez norelem különféle opcionális kiegészítőket kínál, értve ide a láncok előfeszítéséhez szükséges feszítőanyákat, a lánchossz növelésére szolgáló görgősláncokat, illetve prizmákat a leszorítórendszer rugalmas elhelyezéséhez a gépasztalon.

A fenti gépelemek - sok egyébbel együtt - norelem mindenre kiterjedő THE BIG GREEN BOOK katalógusában is megtalálhatók. Az adatlapok és a CAD-modellek online elérhetők és letölthetők.

Ha többet szeretne tudni norelemről, kérjük, látogasson el a www.norelem.hu oldalra.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz