www.magyar-mernoki.com
British Steel

A Tata Steel sínszállításra vonatkozó szerződést kötött a francia vasúti járatokat üzemeltető céggel

A két évre szóló szerződés értelmében a Tata Steel több mint 200.000 tonna sínt szállít a francia vasúti járatokat üzemeltető SNCF-nek.

A Tata Steel sínszállításra vonatkozó szerződést kötött a francia vasúti járatokat üzemeltető céggel
A szerződés jóvoltából a SNCF akár 108 méter egységhosszig terjedő sínszükségletének zömét a Tata Steel az észak-franciaországi Hayange-ban található üzemében gyártják majd.

A megrendelést egy 2011-ben végrehajtott, 35 millió euró értékű beruházásnak köszönhetően nyerte el a Tata Steel, aminek következtében a hayange-i üzem képessé vált a 108 méter hosszú vasúti sínek gyártására is. Az SNCF ilyen hosszúságú síneket használ mind a normál, mind a nagy sebességű hálózatokban. Az új megrendelés az SNCF-fel kötött korábbi szerződések kiterjesztése.

Adam Henrik, a Tata Steel kereskedelmi vezérigazgató-helyettesének elmondása szerint „tudjuk, hogy az ügyfelekkel történő együttműködés során válunk képessé arra, hogy az ő igényeiknek megfelelő termékeket gyártsunk. Jelentős beruházásokat hajtottunk végre Hayange-ban, hogy képessé váljunk az SNCF által igényelt 108 méter hosszú vasúti sínek legyártására. Az új hőkezelő üzemrésznek köszönhetően már nagy kopásállóságú, 108 méter hosszú síneket is gyárthatunk, ami legtöbb európai ügyfelünk esetében kulcsfontosságú képesség.

A hayange-i hengerműbe a Tata Steel az Egyesült Királyságban található scunthorpe-i acélművéből szállítják az acélt.

A 108 méter hosszú vasúti sínek mellett Hayange képes rövidebb síndarabok legyártására is, amennyiben ez az ügyfelek elvárása. A hőkezelésen átesett rövidebb hosszúságú sínek lehetővé teszik a teljesítmény növelését és a ritkább síncserének köszönhetően a költségek csökkentését is.

Gérard Glas, a Tata Steel vasúti ágazat vezetője elmondta, hogy „elkötelezettek vagyunk ügyfeleink igényeinek kiszolgálása iránt és az SNCF Hayange legnagyobb és legfontosabb ügyfele.”

„Szorosan együttműködtünk az SNCF-fel, hogy megértsük az elvárásaikat. Mind az üzemben, mind a műszaki területeken komoly fejlesztéseket hajtottunk végre annak érdekében, hogy továbbra is megfeleljünk az igényeiknek. Ez a szerződés egyben pozitív visszajelzése is annak a bizalomnak, amit a Tata Steel a hayange-i hengerműbe helyezett, amikor képessé tette a 108 méter hosszú vasúti sínek és újabban a „stresszmentes” hőkezelt sínek gyártására is.

A szerződés hírét csak néhány héttel előzte meg a hayange-i hengermű új, 12 millió euró értékű hőkezelő üzemrészének átadása, ami a Tata Steel ügyfélközpontú filozófiájának ékes bizonyítéka.

A hőkezelések átesett sínek a hagyományosnál akár háromszor hosszabb élettartammal rendelkeznek magas igénybevétel, pl. sűrű forgalom, nagy tengelyterhelés, vagy szűk ívek esetén. Az újonnan megnyílt üzemrész lehetővé teszi, hogy a Tata Steel a hőkezelt síntermelését több mint kétszeresére, évi 55.000 tonnáról 125.000 tonnára emelje.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz