www.magyar-mernoki.com
British Steel

Tata Steel: Nagy-Britannia ügye sínen van

Európa második legnagyobb acélgyártója, a Tata Steel nyerte el a Network Rail megrendelését, amelynek értelmében legalább öt évig szállíthat síneket és acél talpfákat a társaságnak.

Tata Steel: Nagy-Britannia ügye sínen van
A brit vasúti pályahálózatot kezelő társaság, a Network Rail döntése értelmében a cég 2019-ig sínszükségletének több mint 95%-át a Tata Steel-től szerzi majd be. A szerződés tartalmaz egy opciót is annak 2024-ig tartó meghosszabbítására.

Az Egyesült Királyságban 18.500 munkavállalót foglalkoztató Tata Steel a megrendelésnek köszönhetően több mint egy millió tonna sínt szállíthat Nagy-Britannia személy- és áruszállítási hálózatába, beleértve az olyan prémium termékeket is, mint a 1HPrail®.

Adam Henrik, a Tata Steel kereskedelmi vezérigazgató-helyettesének véleménye szerint „Ez egy fantasztikus hír. Nagy örömömre szolgál, hogy továbbra is mi gyárthatjuk és tarthatjuk karban a brit vasúti hálózatot.”

„A megrendelés elnyerését cégünk egyre növekvő ügyfélorientáltsága tette lehetővé. A Network Raillel folytatott közös munka, a tőlük való tanulás és az ő igényeikre fejlesztett termékek és szolgáltatások megmutatták, hogy milyen gyümölcsöző is lehet egy ilyen szoros munkakapcsolat.

Nagy-Britanniában naponta több mint három millió utas utazik a Scunthorpe-ban fejlesztett és gyártott kiváló minőségű síneken. A brit vasúti hálózat 1,5 milliárd utast szállít évente – többet, mint bármikor az elmúlt 60 év során.

Patrick Butcher, a Network Rail pénzügyi csoportvezetőjének elmondása szerint „az elkövetkező öt évben egyre több pályaszakaszt tervezünk felújítani és fejleszteni, ennek biztonságos és hatékony végrehajtásához pedig elengedhetetlen a megbízható ellátási lánc létrehozása.

Nyilvánvalónak tűnik, de a sínek jelentik az alapját minden tevékenységünknek és ez a szerződés garantálja számunkra a folyamatos fejlesztések hátterét.”

A Tata Steel 2000 óta több mint 160 millió font értékű beruházást hajtott végre a scunthorpe-i gyáregységben. Az üzembe helyezett modern gyártóberendezések az ügyfelek elvárásaiban szereplő 216 méter hosszú sínek legyártását is lehetővé teszik. Ezzel párhuzamosan a Tata Steel a gyártási logisztikát is átalakította, hogy megfelelően kezelje az ügyfelek, pl. a Network Rail által igényelt hosszú síneket is.

„Ez a szerződés egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az olyan hagyományos iparágak, mint az acélipar hogyan járulhatnak hozzá a brit gazdaság egyensúlyának visszaállításához. Magasan képzett ipari munkahelyeket hozunk létre, innovatív új termékeket és szolgáltatásokat fejlesztünk ki – és segítünk a 21. század infrastruktúrájának kiépítésében,” tette hozzá Adam Henrik.

A Network Rail legutóbbi megrendelése a scunthorpe-i Tata Steel gyáregység éves acéltermelésének mintegy 5%-át teszi ki.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz