www.magyar-mernoki.com
HMS Industrial Networks AB

Az új Intesis átjáró megkönnyíti az EtherNet/IP és a BACnet közötti kommunikációt

A HMS Networks bemutatjta az új Intesis protokollfordítót, amely az EtherNe /IP és a BACnet IP/MSTP alapú épületfelügyeleti rendszerek közé integrálódik. Egyedülálló felépítésének köszönhetően a gyári hálózatból könnyen lehet adatokat átvinni a BMS-be (épületirányító rendszer).

Az új Intesis átjáró megkönnyíti az EtherNet/IP és a BACnet közötti kommunikációt

Gyártóüzemek és épületek összekapcsolva


A gyár számos folyamata függ annak az épületnek a megfelelő felügyeletétől és irányításától, ahol a gyártóberendezéseket telepítették. A hőmérséklet, a páratartalom és a levegőminőség például ellenőrizhető és szabályozható a kedvező gyártási és munkakörülmények biztosítása érdekében. Ugyanígy az épület világítása is hozzáigazítható a munkaidőhöz az energiapazarlás csökkentése vagy a vészhelyzetek kezelésének javítása érdekében.

Amikor ezeket a gyártóüzemeket és épületeket kell összekapcsolni, a rendszerintegrátorok gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy nem minden rendszer ugyanazon protokollal kommunikál. A BACnet prototollt leginkább az épületautomatizálási alkalmazásokban – például a HVAC, vagy a világításvezérlés és a beléptető rendszerek – használják, míg az EtherNet/IP-t az PLC-kben és az ipari automatizálási hálózatokban terjedt el.

Kommunikáció engedélyezése az új Intesis EtherNet/IP – BACnet átjáróval

A HMS Networks új Intesis protokollfordítójával a rendszerintegrátorok könnyen integrálhatnak bármilyen Ethernet/IP alapú PLC-t – például a Rockwell Allen-Bradley PLC modelleket – bármilyen BACnet BMS-be (épületirányító rendszer). Az átjáró kétirányú kommunikációt tesz lehetővé az EtherNet/IP PLC-k és a BACnet-vezérlők között. Az átjáró legfeljebb 1200 adatpont kapacitású, az egyik oldalon BACnet IP/MSTP szerver/slave, a másikon pedig EtherNet/IP adapter található, független Ethernet portokkal. Az átjáró BTL-tanúsítvánnyal rendelkezik a BACnet számára, és UL jelölést kapott a legmagasabb szintű kommunikáció és minőségi előírások garantálása érdekében. Beépített Anybus® CompactCom moduljának köszönhetően az ODVA előtanúsítványt is megkapta.

Könnyű konfigurálás és integrációs folyamat az Intesis MAPS segítségével

Az ingyenes Intesis MAPS konfigurációs eszköz minden Intesis protokollfordítóban egy nagyon intuitív konfigurációs folyamatot tesz lehetővé a rendszerintegrátorok számára. A MAPS segítségével az integrátorok további segítséget kapnak a projektekhez azáltal, hogy értékes EDE fájlokat találnak a BACnet integrációhoz, valamint EDS fájlokat és konfigurációs jelentéseket kapnak az EtherNet/IP PLC konfigurációs eszközökben, például a Rockwell Studio 5000 szoftverben történő használatra.

Anybus CompactCom és Intesis BACnet megoldások – a HMS Networks-től

Az új Intesis Factory-to-Building protokollfordító családhoz tartozó új EtherNet/IP - BACnet átjáró újabb példa arra, hogy a HMS a felhasználók érdekében egymással is kombinálja a technológiákat. Az átjáróban az ipari, illetve épület-orientált kommunikációra használt Anybus CompactCom és az Intesis kommunikációs technológiákat világszerte több millió telepítésben alkalmazzák az ügyfelek legnagyobb megelégedésére.

További információ a www.intesis.com internetes oldalon érhető el.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz