www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Az értékteremtés potenciáljának megismerése

percek alatt meghatározható cél- és tényállapotok

Az értékteremtés potenciáljának megismerése
 
Hogyan lehet optimalizálni a kapcsolószekrény gyártás értékláncát? Hol állnak a vállalatok a ma rendelkezésre álló digitalizált és automatizált munkamódszerek bevezetésében? Az EPLAN által bemutatott, 150 vállalatot átfogó «Panel Building Automation Matrix» (PAM) tanulmány releváns esettanulmányokat tartalmaz. Az EPLAN szakemberei arra használják a tanulmányt, hogy néhány perc alatt kielemezzék a kapcsolószekrény gyártásban az ügyfélspecifikus folyamatok egyedi állapotát. A benchmark-összehasonlítás az EPLAN és a Rittal egyidejűleg megvalósítható megtakarítási potenciálját mutatja be a gép- és szoftverállomány, valamint a tanácsadás területén.
 
Digitalizálás a teljes értéklánc mentén és következetes adatok minden folyamatban és rendszerben - ez az előfeltétel a vezérléstechnika és a kapcsolószekrény gyártás folyamatainak automatizálásához. De hol tart jelenleg a digitalizálás az iparágban? Hol találhatók még potenciálok?  Sok vállalat nem tudja, hogy miként kezdjen neki a folyamatnak.
 

A referenciaértékekkel elemzett munkamódszerek
Az EPLAN készen áll arra, hogy megoldja a problémát: a világszerte 150 vállalat körében végzett felmérésen alapuló új szoftveralapú módszer az EPLAN és a Rittal szoros együttműködésében könnyen megvalósítható optimalizálási potenciál meghatározásárát segíti a gép- és szoftverállomány, valamint a tanácsadás területén. Az optimalizálás hatása a gyártás nagyobb mértékű digitalizálása és az ismétlődő feladatok automatizálása. «A Panel Building Automation Matrix (PAM) egy olyan eszköz, amelyet úgy fejlesztettünk ki, hogy az ügyfelek vezérléstechnikai és a kapcsolószekrény gyártási munkamódszereit szinte egyetlen gombnyomással elemezni tudjuk, így kimutathatók a gyártási folyamatok eddig ki nem aknázott potenciáljai» - jelentette ki Haluk Menderes, az EPLAN ügyvezető igazgatója.
 
A PAM elemzi és értékeli az elektromos vezérlőszekrények gyártási folyamatát a jövedelmezőség és a hatékonyság szempontjából. Az értékelés ajánlásokat fogalmaz meg az optimalizálási lehetőségekre, azok végrehajtására és a szükséges beruházásokra. Ami az ügyfelek számára érdekes, az a pontos munkaidő-megtakarítások listája a munkafolyamat különböző területein - beleértve a vezetékezést, az eszközök felcímkézését vagy az NC-gyártást. A pontos ROI elemzés többek között tájékoztatást nyújt arról is, hogy mikor térül meg egy szoftverberuházás értéke.
 

Az értékteremtés potenciáljának megismerése
Haluk Menderes.jpg: «A Panel Building Automation Matrix (PAM) egy olyan eszköz, amelyet kifejlesztettünk, hogy elemezzük a cég munkamódszereit a vezérléstechnikában és a berendezésgyártásban majdnem egy gombnyomással, és a fel nem használt potenciált mutatja be a gyártási folyamatokban» - mondja az EPLAN ügyvezető igazgatója, Haluk Menderes.

Szakmai tanácsadás - validált eredmények
Az EPLAN 2019. elejétől kezdve globálisan használja a PAM-ot, és az Egyesült Államok első ügyfelei visszajelzése alapján a módszer nagyon ígéretes. «Az EPLAN a PAM segítségével a kapcsolószekrény gyártás évtizedes kompetenciáját életképes, személyre szabott ROI-tervvé alakította át számunkra» - mondta Wright Sullivan, az A&E Engineering elnöke. Jacob Wilson, a Design Ready Controls tervezési, értékesítési és fejlesztési igazgatójának elmondása szerint «a PAM egy húsz perces értékelés után képes volt pontosan reprodukálni a jelenlegi műveleteinket és gyártási időinket.» Ez természetesen arra sarkallja az EPLAN-t és a Rittal-t, hogy a jövőben további folyamatlépéseket hozzanak létre az elemzéshez. A tervek között szerepel a Rittal kiegészítő szoftvereinek integrálása, valamint egy ROI analízis az új Rittal Wire Terminal megvásárlásával megvalósítható automatizált vezetékezésre, vagy a teljesen automatikus Perforex megmunkáló központ beszerzésére. A PAM elemzést az értékesítési csapat végzi, és természetesen ingyenes, valamint nem függ EPLAN vagy Rittal termékek megvásárlásától.
 
A tanulmány kimutatta: digitális megoldás a kézi vezetékezés helyett
A tapasztalt szakembereknek átlagosan 4,5 perc kell arra, hogy a kapcsolási rajzból tényleges csatlakozást hozzanak létre a vezérlőszekrényben. A szükséges idő körülbelül 31 százaléka pusztán előkészítő feladatokra fordítódik - ideértve a kapcsolási rajzok értelmezését, valamint a források és célok felkutatását. A munkaidő további 13 százaléka a vezetékek előkészítésére - például a huzalhosszok becslésére - fordítódik. A megmaradt 56% kell a tényleges munkára: a vágásra, a kábelgyűrű beszerelésére, a krimpelésre, valamint a vezetékek elhelyezésére. (1) Az esetek többségében a munkatársnak többször lapoznia is kell a kapcsolási rajzon a kábelezési folyamat során az információk összegyűjtéséhez és szükség esetén kiegészítéséhez. A dokumentumok olvasása és értelmezése tehát mindösszesen a munkaidő körülbelül egyharmadát veszi igénybe. Őszintén szólva ezt sokkal hatékonyabban is megtehetjük - nevezetesen digitálisan! Erre szolgál az EPLAN Smart Wiring rendszer, amelyben az adatok egy már hitelesített digitális prototípuson alapulnak és így csak helyes eredményekhez vezethetnek.


Az értékteremtés potenciáljának megismerése
Integrated Value Chain.jpg: Napjainkban gyorsabb, gazdaságosabb és pontosabb vezérléstechnikai és kapcsolószekrény gyártási folyamatokra van szükség. Az EPLAN és a Rittal tudja a megoldást.

Az egyértelmű cél: integrált folyamatok
A tervezés és a gyártás összekapcsolásával az EPLAN és a Rittal tökéletesen összehangolt szoftvermegoldások, rendszerek, gépek és szolgáltatások kombinációit hozza létre. A hozzáadott érték nyilvánvaló: az integrált megoldások lehetővé teszik a termelékenység és a hatékonyság integrált növelését a termékgyártási folyamatokban és azon túl is. Ebből a célból egyrészt a tervezés és a gépészet, másrészről a munka előkészítése és a gyártás integrálódik egyetlen zökkenőmentes folyamattá. Ennek előfeltételei a digitális eszközadatok, a szoftveralapú eszközök és a gyártás szabványosított interfészei.

Az értékteremtés potenciáljának megismerése
Schaltschrank.jpg: A vezérléstechnika és az abban használt alkatrészek egyre növekvő összetettsége, az individualizált gyártás, a nemzeti és a nemzetközi szabványok, az utolsó pillanatban bekövetkező változások és az egyre szigorúbb szállítási határidők óriási költségnyomást helyeznek a kapcsolószekrény gyártókra.

Háttér:
A vezérléstechnika és az abban használt alkatrészek egyre növekvő összetettsége, az individualizált gyártás, a nemzeti és a nemzetközi szabványok, az utolsó pillanatban bekövetkező változások és az egyre szigorúbb szállítási határidők óriási költségnyomást helyeznek a kapcsolószekrény gyártókra. Az eszközlistákon, összeszerelési terveken és vázlatokon alapuló fájlkönyvtárakra támaszkodó modell helyett a vezérléstechnika és a kapcsolószekrény gyártás folyamatait kell folyamatait gyorsabbá, gazdaságosabbá és pontosabbá tenni. Ehhez a szektort gúzsba kötő gondolkodásmód megváltoztatására van szükség. A vállalatok mára felismerték, hogy a versenyképesség növelése és az egyedi értékesítési pontok megteremtése leginkább az értékláncuk testreszabott kialakításával oldható meg.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz