www.magyar-mernoki.com
STAHL

Új Ex i izolátorok rezgésérzékelőkhöz

A veszélyes területen biztonságos rezgésérzékelők alkalmazása megnöveli az üzem lehetőségeit

Új Ex i izolátorok rezgésérzékelőkhöz
Az új 9147-es széria bemutatásával az R. STAHL bővítette az Ex i izolátorok ISpac családját és további fontos funkcióval látta el: az adó tápegységei lehetővé teszik a rezgésérzékelők veszélyes területeken történő használatát. Az üzem és a gépek állapotának nyomon követésére hivatott szenzorok lehetővé teszik a felhasználók számára a károk egy korai szakaszban történő felderítését. A legtöbb rezgésérzékelőt Ex i gyújtószikra-mentességi védelemmel tervezték és izolátor használatát igénylik. Az új, 9147 típusú tápegységek számos ilyen szenzort és adót támogatnak. A könnyen hozzáférhető forgókapcsoló gyors és könnyű konfigurációt tesz lehetővé. Az egy-, ill kétcsatornás verzióval az R. STAHL több lehetőséget kínál ügyfeleinek: a kétcsatornás verzió lehetővé teszi a felhasználók számára a kapcsolószekrényben történő akár 50%-os helymegtakarítást, ezáltal csökkentve a közvetett telepítési költségeket. Az optimális jel-zaj-arány precíz jelátvitelt biztosít. Mint minden ISpac izolátor, a modulok DIN-sínre egyetlen egységként állnak rendelkezésre, közös tápegységgel és kollektív hibaüzenettel a költségkímélő pac-Bus, vagy pac vivőfrekvenciák által. A pac vivőfrekvenciák lehetővé teszik az üzem elővezetékelését, megkönnyítve ezáltal a későbbi időpontban történő végleges rögzítést és az izolátorok hibamentes telepítését.

A problémás vibráció kimutatása gyakorlatilag nélkülözhetetlen egy forgó elemeket használó üzem állapotfelügyelete során. A veszélyek a hiba megtörténte előtt történő diagnosztizálása segít megelőzni a költséges üzemleállásokat. A rezgésérzékelés általában jóval korábbi diagnózist tesz lehetővé, mint a hőmérséklet-, sebesség-, vagy akusztikai mérés. A gépek komplett állapotfelügyelete természetesen magába foglalja a hőmérséklet érzékelőket, diszkrét jeleket és 4 ... 20 mA jeleket. Az R. Stahl ISpac izolátor családja az összes lehetséges jelkombinációra kínál megoldást.

Illusztráció: Az új 9147 típusú Ex i izolátorok lehetővé teszik a rezgésérzékelők robbanásveszélyes környezetben történő használatát.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz