www.magyar-mernoki.com
Keyence International

LJ-V

Az új profilmérő egy igazi technológiai áttörés. Mivel körülbelül 30-szor gyorsabb, mint a piacon elérhető norma, az LJ-V széria lehetővé teszi a beolvasott eredmények azonnali, online 3D ellenőrzését. Főbb jellemzői a végrehajtás egyszerűsége, a pontosság és a mérési stabilitás.

LJ-V
Számos ipari ágazatban eddig az álmok kategóriájába tartozott a gyártósor végi 3D metrológiai ellenőrzés. A tét nagy: a manuális ellenőrzés kiküszöbölése, az anyagáramlás valós idejű elemzése és teljes nyomon követhetőség. Ez a kontroll sajnos a legtöbb esetben nem volt lehetséges, mert a piacon elérhető megoldásoknak két nagy hátránya volt: a mérési sebesség gyakran nem volt kompatibilis a termelés ütemével, ill. a megvalósítás is bonyolultnak bizonyult. Az LJ-V széria lehetővé tette a nagysebességű online ellenőrzéseket. Sőt, a sebesség nem befolyásolja a mérési stabilitást. Ez a Keyence által kifejlesztett speciális elektronikának és különösen egy új, nagy érzékenységű CMOS szenzornak és a GP64 processzornak köszönhető.

A Keyence már évek óta a CMOS szenzorok nagy szakértője, a még gyorsabb és még szélesebb (a legjobb 2D rendszereknél 64-szer nagyobb) dinamikus tartománnyal rendelkező HSE3-CMOS szenzorral pedig újabb lépést tett előre. Nagyon magas érzékenysége lehetővé teszi a sötét és fényes felületek stabil mérését. A folyamatot az ultra-nagysebességű GP64 biztosítja. Az LJ-V széria körülbelül 30-szor gyorsabb, mint a piacon eddig elérhető legjobb megoldások. Sebessége másodpercenként 12.8 millió képpont, vagyis 64.000 profil. Képes 6,4 m/s mintavételi sebességű mérésekre 0,1 mm lépésközzel.

A pontosság és a mérési stabilitás is átlag feletti. Az LJ-V7000 széria a kék lézert (amelyet a rövidebb hullámhossz miatt kisebb sugárnyaláb jellemez) egy 2D Ernostar objektívvel kombinálja, ami maximumra fókuszálja a lézersugarat. Ennek következtében a sugárnyaláb nagyon vékony és nagy intenzitású, ami igen stabil és magas pontosságot eredményez. Működés közben pontossága ± 7,6 µm, az ismételhetőség 0,4 µm. A linearitás 0,1% a teljes skálán. A kék lézer továbbá a magas hőmérsékletű (vörösen izzó) célok stabil érzékelését is lehetővé teszi, mivel a felületi diffúzió kevésbé fontos, mint a vörös lézer esetében.

A Keyence kettős fényforrást használ. Az elektronika feldolgozza a fény mennyiségében jelentkező különbségeket, így a többszörös visszaverődések azonosíthatóvá válnak, amelyek zavarnák a mérést. Ez az ún. kettős polarizáció egyedülálló a világon és kritikus fontosságúnak bizonyult a bonyolult profilú és felületű fémtárgyak mérésében.

A készülék implementálása nagyon leegyszerűsödött, mindenki által végrehajtható. Az LJ-V széria összesen 74 könnyen beállítható mérési funkciót kínál a leggyakoribb mérési eljárásokhoz. Ugyanazon profilon 16 egyidejű mérés végezhető el. Szintén nagy újítás, hogy az LJ-V a 2D-ben mért profilokból 3D-s profilt képes generálni. Nincs szükség többé szakosított programozóra, annál is inkább, mert az automatikus pozícionálás segítségével képesek vagyunk kezelni a mérendő célok helyzetbeli különbségeit. Az operátor a mérés alatt azonnal ellenőrizheti az eredményt egy speciálisan kifejlesztett érintőképernyőn. A mérőműszerhez monitort is lehet csatlakoztatni. A referencia távolság 240 mm-es profilok esetén eléri a 300 mm-t. Az LJ-V ezenkívül IP67 védettséggel rendelkezik. IEC 68-2-29 ütés elleni védettsége ugyancsak megfelel a szabványnak. Ezáltal lehetséges az anyagáramláshoz közel történő mérés.

Következésképpen az LJ-V egy nagyon hatékony megoldás az elektronikában, a fémmegmunkálásban vagy a műanyag alkatrészek és elasztomerek gyártásában előforduló mérési feladatokra. A nagyon gyors megtérülés garantált.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz