www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

IO-Link master OPC UA interfésszel

Zökkenőmentes kommunikáció a terepi szintről a felhőre

IO-Link master OPC UA interfésszel

A Pepperl+Fuchs lett a világ első vállalata, amely OPC UA interfésszel felszerelt IO-Link master modulokat fejlesztett ki. Az új modulok a végpontok közötti átlátható és zökkenőmentes kommunikációt tesznek lehetővé a terepi szintről a felhőre.

Az automatizálási specialista Pepperl+Fuchs felvásárolta a Comtrol Corporation céget. A Comtrol úttörő vállalkozása az Ethernet-alapú ipari kommunikáció területén, és vezető szolgáltatónak számít az IO-Link masterek terén. A Pepperl+Fuchs ezáltal megerősítette rendszerszolgáltatói pozícióját az IO-Link szektorban és az első olyan vállalattá vált, amely OPC UA felülettel felszerelt IO-Link master modulokat kínál.

Az OPC UA egy Ethernet-alapú kommunikációs protokoll, amely egyszerű és rugalmas kommunikációt biztosít a gépek között, vagy egy gép és a felhő között. Az OPC UA protokollt nagyfokú függetlenség jellemzi, amely hihetetlen rugalmasságot biztosít az ügyfeleknek az IoT-rendszerek megtervezéséhez és teljes szabadságot biztosít függetlenül attól, hogy melyik platformot választják.

Az OPC UA és az IO-Link kombinálásával a Pepperl+Fuchs teljesen új lehetőségeket nyitott meg a végpontok közötti, átlátható és zökkenőmentes kommunikáció megvalósításához a legalacsonyabb terepi szinttől a felhőig. Ha az IO-Link interfészként működik az érzékelő technológia azonosításában, diagnosztizálásában és paraméterezésében, akkor az OPC UA biztosít tökéletes megoldást ezen adatok a PC- vagy felhőalapú rendszerekbe történő továbbítására, az időkritikus vezérlési kommunikációval egy időben. Ez az egyetlen módja az Ipara 4.0-koncepció szerinti szélesebb körű elképzelések megvalósításához, mivel a legalacsonyabb terepi szintről részletes adatok gyűjthetők és célorientált módon értékelhetők.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz