www.magyar-mernoki.com
Keyence International

IV sorozat

Az új IV sorozattal a KEYENCE mindenki számára elérhetővé tette a vision szenzorokat. Megfizethető ár, gyors beállítás és könnyű használhatóság: ehhez a szenzorhoz nem kell vision szakértőnek lenni. Ez az új feljesztésű eszköz rendkívül megbízhatóan érzékel és gyakorlatilag mindent tud, amit a vision szenzoroktól elvárna. Ezért nyújt ez a szenzor vonzó alternatívát egy vagy több érzékelő kiváltására, ha a szenzoroknak a munkadarab elmozdulását követni kell.

IV sorozat

Az IV sorozat azzal emelkedik ki a mezőnyből, hogy jelenleg ez rendelkezik a leggyorsabb beállíthatósággal. A beállítás grafikus felületen, négy lépésben valósul meg, jellemzően kevesebb, mint egy perc alatt. A kamera az expozíciós időt és a megvilágítást automatikusan állítja be az IBA (Intelligent Brightness Adjust - Intelligens Fényerő Szabályozás) funkcióval. Az autófókusz révén az élesség beállítása is automatikus, amit a kizárólag az IV sorozat számára kifejlesztett egyedi autófókusz-motor végez.

Ezeken túlmenően az IV sorozat a saját árkategóriájában az első olyan vision szenzor, amely színes kamerával és autófókusszal is rendelkezik. Ez a rugalmas eszköz számos alkalmazás megoldását teszi lehetővé: alkatrészek vagy címkék meglétének vagy hiányának ellenőrzése, alkatrész irány felismerés, kábel színek felismerése, pontos összeszerelés vizsgálat...  Az IV sorozat olyan céltárgyakon is képes több, egyidejű ellenőrzést végrehajtani,  ahol a versenytársak gyakran több érzékelő alkalmazását javasolnák.

A kontúr felismerés technológia végre mozgó céltárgyaknál is megbízható érzékelést tesz lehetővé, míg az elmozdulásból adódó pozíció változás kompenzálása is automatikus. Az IV sorozat így sokkal stabilabb, mint a lézeres vagy optikai érzékelők, és hasonló árban van azokkal.

Az IV sorozat 752x480 pixel felbontása és IP67 védelme tökéletesen alkalmassá teszi az ipari felhasználásra. Etherneten keresztül állítható be, és digitális IO-n kommunikál. Nyolc érzékelő fej áll rendelkezésre a különböző alkalmazásokhoz, amelyek különböző érzékelt tartományokat, érzékelési távolságokat (akár 2000 mm) és akár az 1/25000 expozíciós időt is lefedik.

Az új vision szenzor számos újításnak köszönheti kiváló stabilitását, mint például a négylencsés HP-Quad alacsony torzítású és nagy fénygyűjtő képességgű optika. A HS-HDR (high speed HDR) funkcióval szélesebb dinamikatartományban érzékelünk, ha a céltárgy csillogó felülettel rendelkezik. A fényerőt automatikusan és folyamatosan a gyártási folyamat környezetének változásához állítjuk. A csillogó felületekről tükröződő fényt polaritált szűrővel is csökkenthetjük.

Az új érzékelő fő alkalmazási területei a csomagolás, a fémmegmunkálás, az autóipar, az elektronika és az élelmiszer-, ill. gyógyszeripar.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz