www.magyar-mernoki.com
Keyence International

LJ-G5000 2D lézer profilmérő

Az egyedülálló E3 CMOS képérzékelővel felszerelve a szenzor a piacon megszokottnál 300-szor nagyobb dinamikus mérési tartományt kínál. Lehetőséget teremt komplex (gumi és fém), valamint az ezek ötvözéséből előállított felületek vizsgálatára, ami eddig lehetetlennek számított. A teljesítménye is egyedülálló: a tartomány 200 mm-ig, az ismételhetőség 1µm-ig, a mintavételezési frekvencia 3, 8 ms-ig terjed.

LJ-G5000 2D lézer profilmérő
A vezérlőt,  monitort és érzékelő fejet tartalmazó LJ-G5000 2D lézer profilmérő gyorsabb méréseket tesz lehetővé a gyártósorokon. Ugyanazon vezérlőre történő két fej csatlakoztatásával az elkészített profilon nyolc egyidejű mérésre/vizsgálatra van lehetőség. Az E3 CMOS képérzékelővel a hagyományos szenzorokhoz képest 300-szor nagyobb dinamikatartomány érhető el. Az LJ-G5000 mind gyenge (gumi),  mind erős (fém) reflektivitású tárgyak esetén stabil profilmérést tesz lehetővé.
 
A Quatro rendszer segítségével egyidejűleg több számítási folyamat (érzékelés,  profilalkotás,  mérés és kijelzés) elvégezhető. Az új processzorral támogatott folyamat 3, 8 ms mintavételi sebességet,  így gyártósori alkalmazást tesz lehetővé. Az LJ-G5000 számos ellenőrző funkciója többek között a magasság,  a szélesség,  a szögek,  a keresztmetszetek és a részterületek eltéréseinek mérését is el tudja végezni... A cél mozgását az ellenőrző ablak automatikusan követi. Nem befolyásolják a szín-és fényviszonyok,  ami a vonallézerekhez és más szenzorokhoz képest a termék igazi előnyét jelenti.
 
Az LJ-G5000 a korábban lehetetlennek számító alkalmazásokhoz jelent megbízható megoldást: tömítő peremek, tömítési-,  extrudálási-,  hegesztési műveletek mérése,  (lekerekített felületeket és a több visszaverődési szöget tartalmazó) objektumterületek vizsgálata,  karosszéria összeállításának pontossági ellenőrzése...
 
Az E3 CMOS szenzor a hagyományos CMOS érzékelőkhöz képest továbbfejlesztett technológiának számít. Az LJ-G5000 a háromszögelés elvét alkalmazza. A mátrixban tükröződő fény helyzetétől függően érzékeli a pont magasságát. A sugarat egy lencse állítja elő. A termék élettartama fontos tényező,  ennek érdekében az érzékelő fej nem tartalmaz mozgó alkatrészeket.
 
Ha egy hengeres tárgy reflexióját vizsgáljuk,  akkor világos,  hogy a fénytörés az objektum tetején sokkal erősebb,  mint a széleken. A hagyományos (CCD vagy CMOS) érzékelő nem talál elfogadható kompromisszumot a tárgy középső részét és a széleit tekintve. Ha az objektum tetején érkezett fénymennyiségre állítjuk be az eszközt,  de a széleken nem lesz elegendő a fényvisszaverődés,  azonban ha a szélekre állítjuk be a fényerősséget,  akkor az objektum tetejéről túl erős visszaverődést kapunk (mátrix színtelítettség). A hagyományos CCD vagy CMOS szenzornál a dinamikus tartomány (egy túl sötétnek és egy túl világosnak érzékelt pont közti kimutatási tartomány) túl kicsi.
 
A hagyományos szenzornál egy tipikus megoldás abból áll,  hogy átlagolja a méréseket,  így kompenzálja a stabilitás hiányát. Kevésbé megbízható,  ráadásul a technika 15-ször hosszabb mintavételi időt igényel.
 
Az E3 CMOS (Enhanced Eye Emulation CMOS) technológia az emberi szem korrekciós képességét veszi át. A túl sötét vagy túl világos területek ellenére tökéletes a profil digitális rekonstrukciója,  így a stabilitás és a mérési lehetőségek száma is megnövekedett. Az E3 CMOS teljesítményét az MFL funkció növeli,  amely a CMOS érzékenységét,  a lézer intenzitását és a CMOS expozíciós idejét (sötétebb cél esetén hosszabb expozíciós idő és fordítva) szabályozza. Az MFL funkció az objektum típusától (műanyag,  gumi,  fém) és színétől függetlenül biztosítja a mérési stabilitást.
 
Egy új optikai technológia ERNOSTAR 2D lencsével
A versenytársak által használt szférikus lencsékkel ellentétben az ERNOSTAR 2D négy nagy pontosságú hengeres lencse szuperpozíciója. Ez csökkenti az aberrációkból fakadó torzulást. A tökéletes fókusz mindkét irányban nagy pontosságú képminőséget eredményez a CCD-n. A felhasználóbarát felület egyszerű és gyors programozást tesz lehetővé még tapasztalatlan felhasználó számára is.
 
Számos interfész opció lehetséges: digitális I/O,  RS232,  USB és Ethernet.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz