www.magyar-mernoki.com
Westermo Teleindustri AB

Az új generációs Westermo Ethernet switch-ek számottevően javítják a vasúti szerelvényeken található fedélzeti kommunikációs hálózat megbízhatóságát

A kompakt, masszív és megbízható EN 50155-ös tanúsítványú ipari Ethernet switch-ek egyszerűbbé teszik a fedélzeti kommunikációt a mozgó vasúti szerelvényeken.

Az új generációs Westermo Ethernet switch-ek számottevően javítják a vasúti szerelvényeken található fedélzeti kommunikációs hálózat megbízhatóságát
A Westermo, a megbízható vasúti fedélzeti kommunikációs hálózatok iránti egyre növekvő igényre válaszolva, mutatta be az új generációs, igen megbízható hálózatot és hosszú távú üzembiztonságot garantáló ipari Ethernet switch-eit. Kifejezetten fedélzeti alkalmazások számára szánt, a «Westermo IP vasúti koncepció» alapján kifejlesztett, új Viper-212, Viper-112 és Viper 012 tizenkét portos switch-ek teljes körű megoldást jelentenek a fedélzeti ellenőrzési rendszerek számára, beleértve a magasabb szintű megbízhatóságot, a leegyszerűsített hálózattervezést, szerelést és karbantartást.

A «Westermo IP vasúti koncepció» átfogó EN50155 Ethernet switch és routing megoldást biztosít a szuper-megbízható gerinchálózat létrehozásában „intelligens” vonatok számára. A koncepció a sok egyedi követelményt megfogalmazó vasúti ágazat számára készült, mivel az ott felmerülő kérdések a Westermo WeOS operációs rendszere által tartalmazott IP protokollok által megoldhatóak.

A mozgó fedélzeti alkalmazások az egyik legbarátságtalanabb környezetet jelentik az összes elektronikus készülék számára. A Viper sorozat túlteljesíti az elektronikus berendezésekre vonatkozó EN 50155 vasúti szabványt, amely nem csak az EMC követelményeket foglalja magába, hanem ütés- és rezgésállóságot, páravédelmet, valamint kiterjesztett hőmérséklet tartományt is. A switch-eket 900.000 óra meghibásodások közötti átlagos időtartamra (MTBF) tervezték, biztosítva a vasútban elvárt rendkívül hosszú távú és megbízható üzemeltetést.

A Viper 212 menedzselt Layer 3, a Viper 112 menedzselt Layer 2, a Viper 012 pedig egy nem menedzselt ipari switch. A szoftver a funkcionalitás különböző szintjeit biztosítja, a felhasználók a hálózathoz szükséges legmegfelelőbb szintű funkciókat választhatják ki, miközben a hardver megfelel a legszigorúbb környezeti követelményeknek is.

Az új Viper sorozat a méret csökkentése és a rezgésvédelem fokozása érdekében beépített M12-es csatlakozókat tartalmaz. Az ultra-robusztus kialakítású, IP65 védettségű, katonai szabványoknak megfelelő rezgésállóságú készülékek ideálisak olyan helyzetekben, ahol mechanikai behatások, nedvesség, páralecsapódás, szennyeződés vagy folyamatos rezgés (például a járó motor) kedvezőtlenül befolyásolhatják a szabványos Ethernet switch-ek működését. A normál nappali/éjszakai hőmérsékletváltozás következtében fellépő páralecsapódás ellen kül önleges Gore-Tex membrán védi az eszközöket. A sorozat Viper-212 tagja egy nagyon kompakt és ultra vékony switch, mely lehetővé teszi az eszköz vasúti panelek zárt terében történő telepítését.

A Viper és RedFox switchek WeOS operációs rendszere képes a hálózati adatforgalom kiegyensúlyozására a maximális stabilitás fenntartása érdekében. Az új kamerák, vagy video adatfolyamok beillesztésével megnövekedett adatforgalom ezért nem befolyásolja a teljes hálózat stabilitását. Bármilyen kapcsolati-, vagy hardverhiba esetén a Westermo egyedülálló FRNT technológiája 20 mp-en belül képes újra beállítani egy nagy hálózatot.

Az egyszerű beállítás érdekében az Ethernet switch-ek biztonságosan elérhetőek a hálózat bármely pontjáról, vagy közvetlenül a Viper switch egy konzol portjáról, esetleg a RedFox switch Ethernet, vagy USB portjáról. Az eszközben tárolt konfiguráció biztonsági mentése és visszaállítása másodpereceken belül megvalósítható egy speciális M12 USB pen-drive segítségével. A redundáns gyűrű hálózat konfigurálása egy könnyen használható, biztonságos webes konfigurációs felület segítségével történik.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz