www.magyar-mernoki.com
NKE

NKE csapágyak szivattyús alkalmazásokhoz

Az NKE - egy nagy szivattyúgyártóval együttműködve - új, moduláris csapágyrendszert fejlesztett ki egy egész szivattyúgeneráció racionalizálásához. A csapágyrendszer a szerelés és karbantartás leegyszerűsítésével csökkenti a költségeket.

NKE csapágyak szivattyús alkalmazásokhoz
Az eredeti cél egy teljes szivattyúcsalád racionalizálása volt, ezért egy fix és úszó csapágyakra kidolgozott modult kellett kifejleszteni tizenkét különböző méretben. Nagyon fontos elvárás volt a csapágyak a tengelyre, ill. a szivattyú burkolatára történő, speciális rögzítő eszközök nélküli könnyű be-és kiszerelhetősége. A csapágy fröccsenő víz elleni védelme és a kenés nélkül három éven át tartó karbantartásmentes időszak szintén követelmény volt. Az NKE hat komponensből fejlesztette ki az ügyfelek elvárásainak megfelelő csapágyazást. A 48 különböző modellt tartalmazó szivattyúcsaládhoz mindössze 21 különböző típusú ferdehatásvonalú- és mélyhornyú golyóscsapágyat használtak.

Külön kihívást jelentett a nagy teljesítményű szivattyúmodellekhez használatos csapágyrendszerek kifejlesztése. Fix csapágy pozícióknál egy ferde hatásvonalú golyóscsapágy párat alkalmaztak a magas terhelhetőség és a hosszú élettartam érdekében. Egyenkénti beszerelés helyett az NKE megoldást talált a csapágypárok a szivattyúkba egységként történő telepítésére.

Az új csapágyrendszer előnye a könnyű szerelhetőség és egyszerű kezelhetőség, mivel több részegység helyett mindössze egyetlen elemet kell telepíteni, ami az alkatrészellátást is leegyszerűsíti. Az élettartamkenésnek köszönhetően a karbantartási költségek gyakorlatilag megszűnnek. A csapágyazás racionalizálása a termelési költségeket is csökkenti. A rendszernek olyan pozitív fogadtatása volt a végfelhasználók részéről, hogy az NKE partnerei azt tervezik, hogy minden szivattyútípust az új moduláris rendszerre állítanak át.

Képaláírás:
1. kép: NKE csapágyegységeket tartalmazó szivattyú kivágott modellje
2. kép: NKE különleges csapágyegység szivattyúkhoz tervezett házzal
3. kép: Csapágyazott járókerék tengely

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz