www.magyar-mernoki.com
Westermo Teleindustri AB

A Westermo készülék-szerver kapcsoló IP kapcsolatot és routing funkcionalitást ad a meglévő soros eszközök számára

A Westermo bemutatta a hagyományos soros vezérlő és telemetriai rendszereket legújabb IP-hálózatokkal összekötő Lynx DSS kompakt készülék-szerver kapcsolót. A soros kommunikáció alacsony adatátviteli sebességét a magasabb sávszélességű IP hálózatokra cserélve, a Lynx DSS megőrzi meglévő rendszerekbe fektetett beruházásokat, új funkciókat nyújt a további sávszélességet igénylő új berendezések támogatásával és sok éven át biztosítja problémamentes ipari kommunikációt.

A Westermo készülék-szerver kapcsoló IP kapcsolatot és routing funkcionalitást ad a meglévő soros eszközök számára
A Lynx DSS egy ipari Ethernet kapcsoló az IP és a soros kapcsolatot kombináló alkalmazásokhoz. Egyetlen Lynx DSS egység helyettesíti a többszörös egységekből álló rendszert. A Westermo WeOS operációs rendszer frissített változatával a készülék jobb soros-Ethernet kapcsolatot szolgáltat, támogatja a kettős soros hálózatokat, a modem csere funkciókat és a Modbus átjárókat. A meglévő eszközök két soros porton keresztül csatlakoztathatók. Ezek egyike RS-232, a másik RS-232, vagy RS-422/485 szabványú.

L208-F2G-S2, ill. L108-F2G-S2 változatban kapható. Az L108 egy sor layer 2 switching funkciót támogat, amelyek rugalmas, gyorsan felépülő redundáns Ethernet hálózatokat adnak. Az egység négy 10/100 Mbit/s porttal rendelkezik és két további port szerelhető fel Gbit, vagy 100 Mbit SFP adó-vevőkkel. Ezen funkciók mellett az L208 további layer 3 hálózati funkciókat tartalmaz, beleértve routing funkciót, a tűzfalakat és VPN távoli hozzáférést.

A számítógépes támadások számának növekedésével az ipari hálózatok védelme kritikus tényezővé vált. Titkosított VPN és egy multi-port DMZ (az Internetnek kitett demilitarizált zóna vagy alhálózat) által biztosított hálózathoz való távoli, biztonságos hozzáférést belső
port alapú tűzfal funkcióval lehet kialakítani. Ezek a funkciók akkor támogatják a felhasználókat, amikor potenciálisan nem biztonságos hálózatokkal szeretnének kommunikálni és segítenek megelőzni azt, hogy a felhasználók véletlenül rossz hálózathoz kapcsolódjanak.

A típustesztelt, szélsőséges üzemi körülmények között történő működésre is alkalmas készülék megfelel az ipari EMC, elszigeteltség, rezgés és rázkódás elleni szabványoknak, engedélyezték az érintett ipari alkalmazásokban történő felhasználását, megkapta vasúti pálya melletti létesítményekre vonatkozó Cenelec EN 50121-4 minősítést is. A Lynx DSS széles működési hőmérséklet tartománya -40 és 70 °C között van. Nincs ventilátor vagy egyéb mozgó alkatrész és az ipari minőségű komponensek, valamint a por behatolását lehetővé tevő szellőzőnyílások nélküli IP40 fémház mind hozzájárulnak a rendkívül magas, több mint 500.000 órás meghibásodások közötti átlagos időtartamhoz (MTBF), hosszú hibamentes élettartamot eredményezve.

A Lynx DSS a maga nemében a piacon elérhető legkompaktabb és legenergiatakarékosabb kapcsoló. Az energiaigény mindössze 250 mA 24V DC-vel, ami elősegíti az egység élettartama alatti üzemeltetési költség és a vállalat energiafogyasztásának csökkenését. Helyigénye mindössze 100mm x 50mm, vagyis könnyű beépíteni gépek és már meglévő alkalmazások közé. Széles, 19-60V DC működési teljesítményigénye tovább növeli a megfelelő alkalmazások számát.

A WeOS operációs rendszert platformfüggetlen megoldásként fejlesztették ki. A Westermo Redfox, Wolverine, Lynx és Falcon termékekben érhető el és a jövőben is az ipari hálózati követelmények védett és méretezhető megoldásait jelentik majd.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz