www.magyar-mernoki.com
BALLUFF

Balluff tápegység szélgenerátorokhoz

A Hannover Messe megnyitójára időzítve mutatta be a Balluff az új, intelligens, energiatakarékos tápegységét, amelyet speciálisan a szélerőművek számára fejlesztett ki. A félig szigetelt, ütés- és rezgésálló készülék hatásfoka 93% és kivételesen nagy élettartamra tervezték, miközben a két egymást követő meghibásodása között eltelt átlagos időtartam eléri a 800,000 órát. Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy ez az első olyan tápegység, amely közvetlenül csatlakoztatható a generátorra, nincs szükség közbenső transzformátorra. Az egység állapotát és működési paramétereit mutató optikai kijelzők szintén teljesen egyedinek mondhatók. Mivel dinamikus terhelés elviselésére tervezték, még nagy terhelési értékek mellett is folyamatosan működtethető, a 30-50% tartalékra nincs tehát szükség a továbbiakban.

Balluff tápegység szélgenerátorokhoz
Egy mikrokontrollerrel kombinált különleges érzékelők követik nyomon a tápegység olyan fő működési paramétereit, mint a hőmérséklet, a túlterhelés, a meghibásodások és egyéb kondíciók. A paraméterek intelligens feldolgozása átfogó képet nyújt a felhasználó számára az egység állapotáról, aki így időben gondoskodhat a karbantartási feladatokról, drasztikusan lecsökkentve a rendszerszintű meghibásodás esélyét. A közlekedési lámpák színeit időző színes LED kijelzők folyamatos tájékoztatást adnak a felhasználónak az aktuális terhelésről, igénybevételről, ezenkívül előrejelzik a hátralévő várható élettartamot. Az indikátorok elég fényesek ahhoz, hogy akár több méterről értelmezni lehessen őket.

Ez az első olyan megoldás, amely során a szélgenerátorokban általánosan használt háromfázisú transzformátor elhagyható, így költségcsökkentő hatása van. A 380-690 V széles bemeneti tartománynak köszönhetően a kapcsolóüzemű tápegység közvetlenül csatlakoztatható a szélturbina generátorához, ami olyan pozitív hatásokkal jár, mint az üzembe helyezés megkönnyítése, a meghibásodásra hajlamos elemek számának csökkentése és a hőveszteség minimalizálása révén a rendszer hatékonyságának növelése.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz