www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Modern, hatékony műszaki tervezés

Ideális esetben a vállalat tervezési rendszerének támogatnia kellene a digitalizálási stratégiát. De hogyan lehet ezt a legjobban megvalósítani? Az Eplan és a leányvállalatának számító Cideon a Hannover Messe alatt mutatják majd be az „Efficiency Lab” megoldást. A stand központi látványosságának számító fejlesztés filozófiája szerint a látogatókkal folytatott párbeszéd és a teljesítmény-cél összehasonlítás az alapja a mérnöki folyamatok szisztematikus digitalizálásának. A felhőszolgáltatások terén az Eplan ePulse rendszerek első megoldásának számító Eplan eView is Hannoverben mutatkozik majd be a látogatóknak. A stand harmadik fénypontjának a Rittal partnerrel együttműködve létrehozott integrált értéklánc számít majd.

Monheim, Németország, 2019. február 6. – Az Efficiency Lab áll majd az idei Hannover Messén az Eplan és a Cideon közös kiállítási standjának középpontjában. A tervezés egyre hatékonyabbá tétele nem az egyetlen kihívás a vállalatok számára. A digitalizálási stratégiákat is figyelembe véve például az a legjobb, ha a cég tervezési folyamatai is hozzájárulnak a digitalizáláshoz. Az Eplan és a Cideon tanácsadói együttműködnek az ügyfelekkel a szakkiállításon és közösen elemzik ki a jelenlegi helyzetet azzal a céllal, hogy feltárják a tervezés optimalizálási lehetőségeit, folyamatait és adatáramlásait, és ötleteket adjanak a döntéshozók számára a hatékonyság javításához. Ezáltal valósággá válik a testreszabott és produktív tudástranszfer  

 

Eplan ePulse - az új felhőplatform 

Az év elején vált elérhetővé az új Eplan eView szoftver, amely az Eplan projektet a felhőkörnyezetbe helyezi. A felhasználók közvetlenül a felhőben oszthatják meg és kommentálhatják a projekteket. Az Eplan eView az Eplan ePulse márkanév első megoldásának számít, amely tökéletesen testre szabott felhőalkalmazásokkal bővíti az Eplan platformot, hálózatosított és problémamentes munkavégzést lehetővé téve. Minden a jelenlegi alkalmazás portfólióval kezdődött. „Az a célunk, hogy az Eplan ePulse által egy világméretű mérnöki hálózatot építsünk fel és folyamatosan új funkciókat kínáljunk nagy hozzáadott értékkel – jelentette ki Hauke Niehus, azaz Eplan felhőszolgáltatásokért felelős alelnöke. – Fejlesztő csapatunk jelenleg is számos, ide kapcsolódó ötleten dolgozik.” Niehus úr a felhőkörnyezet döntő előnyét annak nagyfokú rugalmasságában látja, aminek révén a mérnökök gyorsan reagálhatnak a felhasználói visszajelzésekre. „Ez lehetővé teszi számunkra, hogy rövid időn belül optimalizálhassuk a megoldásokat.” – tette hozzá az alelnök. Az új rendszer számos lehetőséget kínál a tervezés során az együttműködésre, beleértve a felhő-felhő kapcsolatokat is, amelyeket a legjobb gyakorlatok bemutatásának segítségével demonstrálnak majd. 

 

A jövőképek megvitatása: a Future Lab 

Az Eplan ePulse programban kínált alkalmazások nem korlátozódnak le az Eplan termékcsaládra. Niehus úr szavaival: „együtt dolgozunk ezen ügyfeleinkkel és iparági partnereinkkel.” A speciálisan kifejlesztett, teljesen új Future Lab lehetővé teszi, hogy a Hannover Messén a szakemberek a jövőre vonatkozó vízióikat megosszák egymással. Minden jövőorientált innovátor, beleértve a nem hagyományos módon gondolkodó újítókat, felkérést kap a prototípusok tesztelésére és a jövő felhőkörnyezetére vonatkozó elvárásaik kifejtésére. Az ügyfelekkel folytatott párbeszéd fontos az Eplan számára a megoldások összehangolása és végső soron a teljes portfólió a piac igényeivel történő összehangolása, valamint azok folyamatos finomítása és fejlesztése érdekében. 

 

Eplan Platform: következetesen továbbfejlesztett projektek 

A tavalyi évben vált elérhetővé az Eplan Platform 2.8-as verziója és a technikai fejlesztések folytatódnak. A Hannover Messe egyik fókuszpontja az Eplan Preplanning: a felhasználók maximális támogatást kapnak a folyamat automatizálásában a magasabb szintű PCT logikai hurkok egyszerűsített megjelenítésével, a tervezési objektumok kezelésének új opcióival és az új épületautomatizálási makrókkal. Az Eplan Harness proD-vel a huzalköteg-tervezés területe is izgalmassá válik: az Eplan Pro Panel és az Eplan Electric P8 platformokkal végzett projektadat csere révén a rokon tudományágakkal történő integráció egyszerűbb lett, mint valaha. 

 

A cél az (egyszerű) folyamat 

Az alapelv egyértelmű: a Rittal és az Eplan automatizálja és modernizálja a kapcsolószekrény tervezést és gyártást. A leányvállalatok Hannoverben együtt mutatják majd be az értéklánc digitalizálásában és automatizálásában rejlő hatalmas előnyöket, valamint azt, hogy a gyártási és összeszerelési idők jelentősen csökkenthetők pusztán a vezetékezéssel. Az előadások végigkalauzolják a látogatókat kapcsolási rajztól a 3D vezetékezési terven és az egyes vezetékek automatikus gyártásán át egészen azoknak a tényleges vezérlőszekrénybe történő beépítésükig. Az együttműködés egy másik alapvető eleme a digitális eszközadatok és termékkonfigurátorok biztosítása a tervezési és előkészítési folyamat során – a digitális ikerpár hatékony létrehozásához és a hálózatos gyártáshoz. A Hannover Messén mutatja majd be a Cideon az Autodesk Product Design & Manufacturing Collection legújabb szoftververzióját. Demonstrálni fogják a mérnöki adatok az SAP ERP-be történő integrálását, amely lehetővé teszi a mérnöki adatok és alkatrészlisták közvetlen hozzáférhetőségét a későbbi folyamatok során. 

További információ: www.eplan.de/hm19 

 

Modern, hatékony műszaki tervezés 
Hauke Niehus.jpg: „Az a célunk, hogy az Eplan ePulse által egy világméretű mérnöki hálózatot építsünk fel és folyamatosan új funkciókat kínáljunk nagy hozzáadott értékkel” – jelentette ki Hauke Niehus, ez Eplan felhőszolgáltatásokért felelős alelnöke.

  

Modern, hatékony műszaki tervezés 
HM2018.jpg: Az Eplan és a Cideon ismét hatékony tervezőrendszereket és felhőmegoldásokat mutat be Hannoverben. 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz