www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Megújult dizájnnal érhető el az Eplan Electric P8

Sok mindent lehet tudni már az Eplan platform 2.8-as verziójáról. A bevezetés előtt néhány nappal a hangsúly az az Eplan Electric P8-ra került. A felhasználók nagy várakozással tekintenek a konfiguráció, a buszadatok és a Siemens TIA Portal által a round-trip engineering terén végzett újításokra. Az átfogó CAE megoldásnak számító Eplan Electric P8 további meglepetéseket is tartogat egy teljesen megújult felhasználói felület és egy integrált felhasználói portál bevezetésével.

Megújult dizájnnal érhető el az Eplan Electric P8

Eplan Electric P8 V.2.8.jpg: A «Sorkapocslécek szerkesztése" párbeszédablakban a felhasználók hamarosan több elrendezett sorkapcsot rendelhetnek a tervhez egyidejűleg 

Monheim/Nürnberg, Németország, 2018. november 27. - Új grafikus felhasználói felület, fokozott ergonómia és továbbfejlesztett makrotechnika jellemzi az Eplan platform új, 2.8-as verzióját. De ez még nem minden: a szoftveres megoldásba közvetlenül integrálódó új portál a kezdetektől előre haladva kellemes felhasználói élményekkel várja az ügyfeleket. Átfogó információkkal szolgál, olyan tippeket és trükköket tartalmaz, amelyek még egyszerűbbé teszik a felhasználók mindennapi munkáját, nem is beszélve az Eplan termékportfólióról szóló újdonságokról és újításokról, oktatóanyagokról, a képzési lehetőségekről és sok másról.
 

Kiterjesztett adatcsere a TIA portállal 

Az egyedi rendszerek, mint például az Eplan Electric P8 ezenkívül számos új funkciót tartalmaznak. Az egyik ilyen az Eplan és a TIA Portal közötti kétirányú interakció javítását célozza. Nürnbergben a felhasználók megismerhetik, hogy miként támogatja még hatékonyabban az AutomationML formátum a round-trip engineeringet, ami megint csak a PLC adatok konfigurálását optimalizálja. 

A «Sorkapocslécek szerkesztése" párbeszédablakban a felhasználók hamarosan több elrendezett sorkapcsot rendelhetnek a tervhez egyidejűleg. A megfelelő menüben kiválasztott összes eszközt a kijelölt sorkapocsléchez rendelhetjük, amivel időt takaríthatunk meg a tervezési folyamatban.

 

A konfigurációs projektek átvitele 

Egy új menüpont segítségével a felhasználók mostantól a konfigurációs projekteket - pl. A PLC kártya adatait - a megfelelő portokhoz továbbíthatják, ezzel kiküszöbölve az egyes portok manuális beállításainak időigényes feladatát. A potenciálisan meglévő portok adatai ezáltal frissülnek. Ha egy egyedi buszcsatlakozást egy másik konfigurációs projekthez rendelünk, akkor ezt az értéket manuálisan meg lehet változtatni. Mindez nagyobb rugalmasságot nyújt a tervezés során. 

 

A buszadatok már az összes megjelenítési típushoz elérhetők 

Az Eplan Electric P8 felhasználói a buszadatokat eddig csak az egyvonalas hálózati/busz vezetékezéshez vihettek be. Most elérhetővé vált a tulajdonság párbeszédablakban a «Buszadatok» fül minden megjelenítési típushoz, amivel az egyvonalas ábrázolás megadása nélkül kerülhetnek be és jelenhetnek meg a buszadatok. Még egy gyakorlati előny: a buszadatok már nem törlődnek a megjelenítési típus megváltoztatásakor, ami nagyobb szabadságot biztosít a projektben.

Megújult dizájnnal érhető el az Eplan Electric P8
Portal.jpg: Az integrált portálon már megtalálhatók hírek és újítások az Eplan termékportfóliójából, oktatóanyagok, a képzési lehetőségekről szóló részletek és még sok egyéb. 

További információ: discover.eplan.eu/plattform_28

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 15 000+ IMP követőhöz