www.magyar-mernoki.com
NKE

Új NKE hengergörgős egysorú csapágysorozat

Az NKE Ausztria új hengergörgős egysorú csapágysorozatot fejlesztett ki. A sorozat feltűnő jellemvonása a rendkívül széles termékválaszték: több mint 3.000 típus készül Steyr-ben, a cég ausztriai összeszerelő üzemében. A moduláris gyártórendszer nagyon rövid átfutási időt tesz lehetővé minden termék esetében, ami kivételes rugalmasságot eredményez. Az új hengergörgős egysorú csapágysorozat felhasználási területei legalább olyan sokszínűek, mint maga a termékskála: használható szivattyúk és kompresszorok, mechanikus présgépek, elektromotorok, erőátviteli szerkezetek, trakciós motorok, vasúti tengelyvezetés, fémmegmunkálás és még számos egyéb ipari megoldás esetében.

Új NKE hengergörgős egysorú csapágysorozat
Az új csapágysorozat 164 méretben és NU, NJ ill. NUP design variációkban érhető el, a kosárszerkezet rendelhető bronz vagy poliamid kivitelben. A radiális csapágyhézagot illetően az alapváltozatként elérhető CN (C0) csoport mellett elérhetőek a C3 ill. C4 csoportok is. Olyan speciális termékek, mint például a trakciós motorok (SQ1) ill. vasúti tengelyek (SQ2) csapágyai, vagy elektromosan szigetelt csapágyak rövid átfutási idővel rendelhetők.

A maximálisan élettartam elérésének érdekében az új hengergörgős csapágysorozat edzett csapágyacélból készül. A gördülőpályák fokozott pontosságú felületképzése csökkenti a súrlódási viszonyokat és a működési hőmérsékletet. A gördülőpályák és görgők optimalizált geometriája megnöveli a teherbírást, az új kosárszerkezet pedig elősegíti a kenőfilm kialakulását. Az NJ és a NUP változatok esetében a peremek új konstrukciójának köszönhetően megnövekedett az axiális teherbíró képesség. A csapágy gördülőelemeinek és a futópályának kapcsolódási geometriája kompenzálja az elmozdulásokat. A hengerek osztályozásában megvalósított különösen szűk tolerancia biztosítja a magas szintű megbízhatóságot.

A számos technológiai előny mellett az új hengergörgős csapágysorozat optimális működési biztonságot és maximális költséghatékonyságot eredményez. Minden NKE csapágy minőségét precíz, csúcstechnológiát jelentő fejlesztéseket használó minőségbiztosítási rendszer garantálja. A steyr-i üzem ISO 9001:2000 (a csapágyak tervezése, fejlesztése, gyártása és disztribúciója) ill. ISO 14001 minőségbiztosítási tanúsítványt kapott. Az év elején az NKE termékek kivételes minőségének elismeréseként a cég elnyerte a megtisztelő Austria Quality Seal díjat is.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz