www.magyar-mernoki.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue 9.0

Az ARC Informatique fejlesztésű PcVue szoftver legújabb változatánál nagy hangsúlyt fektettek az új protokollok beágyazására, például a BAcnet (HVAC hűtés, szellőzés, klimatizálás felügyelete) és a WAGO-DALI Smart Generator (világításkezelés) integrálásával. De javították a szoftver ergonómiáját is. A 9.0-ás verzió olyan jelentős innovációkat tartalmaz, amelyek hozzásegítenek az épületek energiafelhasználásának és a felügyeleti projektek fejlesztési és üzemeltetési költségeinek csökkentéséhez.

PcVue 9.0
Az 1985-ben kifejlesztett PcVue szoftver kitűnik fejlett ergonómiájával és nagy teljesítményű objektumorientált eszközeivel. Jelentős mértékben csökkenti az épületfelügyeleti alkalmazások fejlesztési és üzemeltetési ráfordításait például korházak, repülőterek vagy irodaépületek esetében. Az ARC Informatique szakemberei a PcVue fejlesztésénél és frissítésénél több mint 38 000 szoftverlicenc telepítése kapcsán felhalmozott tapasztalataikra támaszkodhatnak.

A PcVue 9.0-ás változata fejlesztési munkáinak már a kezdetén az új rendszerek felé való nyitást és az újabb protokollok beágyazását állították a középpontba. Ennek jegyében integrálták a szoftverbe a BACnet (Building Automation and Control Network) protokollt, amelynek segítségével kezelhetők az épületek különféle automatikus vezérlői (HVAC, különböző szabályozások stb.). A WAGO-DALI Smart Generator beépítésének célja volt az épületben található valamennyi fényforrás vezérelhetőségének megteremtése, valamint az energiafogyasztás optimalizálása. A CAD Smart Generator segítségével blokkdiagramok hozhatók létre AutoCAD-es alapokon, valamint hozzáférést tesz lehetővé a hatékony blokkos kezelőrendszerhez. A Smart Generator Step 7® integrálásával a fejlesztési idő csökkenthető a Siemens vezérlések adatbanki környezeteinek elérése révén. Továbbá a termék része lett a konfigurációs fájlok FTP szerveren keresztüli cseréje, ami lehetővé teszi az információk eltárolását a szerverre, illetve kiolvasását a szerverről. Kiemelendő a riportok automatikus továbbításának, illetve a hálózaton való hozzáférhetőségének lehetősége.

A PcVue 9.0 a piacon kapható egyik első olyan SCADA szoftver, amely teljes mértékben megfelel a Windows 7, Windows Server 2008 és SQL-Server 2008 rendszereknek. Természetesen kompatibilis a Windows XP, Windows VISTA és Windows 2003 Server rendszerekkel is, hogy a PcVue korábbi változataival dolgozó felhasználóknak is biztosítsa a teljes megtérülést.

A PcVue 9.0 további előnyei a jelentős javítások az ergonómia és az egyszerű kezelés terén:
* Single Sign-On támogatás: a Single Sign-On funkció automatikus felhasználóazonosítást tesz lehetővé, ha a PcVue szoftvert Microsoft® Windows Terminal Server környezetben telepítik, illetve Microsoft® Windows azonosítást, ha a Windows Domain Control és Active Directory aktívak.

* A FactoryLinkTM Smart Generator bővítésénél a cél a migráció további egyszerűsítése volt. Valamennyi grafika, így a mimikák, szimbólumok és template-ek konvertálása mellett a FactoryLinkTM Smart Generator legújabb változata lehetővé teszi a TCP kommunikációs objektumok, valamint a mapping automatikus konvertálását és megjelenítését. A méretezhetőségre vonatkozó elvárásokat is figyelembe vették a továbbfejlesztésnél.

*A CAD-es fájlok (dwg, dxf) importálására szolgáló CAD Smart Generator akkor is alkalmazható, ha AutoCAD-es referenciablokkokat kívánnak összekapcsolni PcVue objektumokkal. Az ilyen módon létrehozott PcVue mimikus ábráknak bitmapes háttérképük van, és az animált szimbólumokkal és a szükséges változókkal együtt alkalmasak valamennyi forrásfájl blokk helyettesítésére.

*A PcVue 9.0 grafikus interfésze is számos új funkcióval bővült. A 9.0-ás verzióban minden eddiginél könnyebb lett a riasztási és a beállítási ablakokban a szűrés, az osztályozás és az elemzés. A beállítások ablakai mostantól támogatják a továbbfejlesztett osztályozási funkciókat és a felugró ablakokat. A trendablakok esetében az időtartomány megadható dd:hh:mm:ss (nap:óra:perc:másodperc) formátumban vagy az időtengelyen az analízis egyszerűsítésére. Egy esemény adott időkeretben való bekövetkezésének vizsgálatához a beállítási ablak lehetővé teszi a szűrést a kezdeti és a végső időpont, vagy a kezdési idő és az ellenőrzési irány megadásával is. Mindez megkönnyíti az információkhoz való hozzáférést.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz