www.magyar-mernoki.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue 9.0

Az ARC Informatique fejlesztésű PcVue szoftver legújabb változatánál nagy hangsúlyt fektettek az új protokollok beágyazására, például az OPC KEPWARE szerver és a Smart Generator Step7® integrálásával. De javították a szoftver ergonómiáját is. A 9.0-ás verzió olyan jelentős innovációkat tartalmaz, amelyek hozzásegítenek a folyamatfelügyeleti rendszerek fejlesztési és üzemeltetési költségeinek csökkentéséhez.

PcVue 9.0
Az 1985-ben kifejlesztett PcVue szoftver mára egy legújabb generációs SCADA szoftvercsomaggá vált, amely kitűnik fejlett ergonómiájával és nagy teljesítményű objektumorientált eszközeivel. Jelentős mértékben csökkenti a felügyeleti alkalmazások fejlesztési és üzemeltetési ráfordításait ipari folyamatoknál, például a gyártóiparban, illetve a vegy-, a gyógyszer- és az élelmiszeriparban. De ugyanúgy megfelel a közlekedésirányító rendszerek, a szállítás és az energiaátvitel területén felmerülő feladatoknak is. Az ARC Informatique szakemberei a PcVue fejlesztésénél és frissítésénél több mint 38 000 szoftverlicenc telepítése kapcsán felhalmozott tapasztalataikra támaszkodhatnak.

A PcVue 9.0-ás változata fejlesztési munkáinak már a kezdetén az új rendszerek felé való nyitást és az újabb protokollok beágyazását állították a középpontba. Ennek jegyében integrálták például a kommunikációs protokollok világszerte piacvezető szállítója, az KEPWARE OPC szerverét. Olyan csomagokkal is bővítették a szoftvert, amelyek több mint száz új automatizált vezérlés protokolljának integrálását teszik lehetővé. A korábban is tartalmazott Siemens, Schneider stb. típusok mellett az új változat mostantól az ALLEN BRADLEY, BECKHOFF, HONEYWELL, MITSUBISHI, YOKOGAWA stb. rendszereket is támogatja. A Smart Generator Step 7® integrálásával a fejlesztési idő csökkenthető a Siemens vezérlések adatbanki környezeteinek elérése révén. Továbbá a termék része lett a konfigurációs fájlok FTP szerveren keresztüli cseréje, ami lehetővé teszi az információk eltárolását a szerverre, illetve kiolvasását a szerverről. Kiemelendő a riportok automatikus továbbításának, illetve a hálózaton való hozzáférhetőségének lehetősége.

A PcVue 9.0 a piacon kapható egyik első olyan SCADA szoftver, amely teljes mértékben megfelel a Windows 7, Windows Server 2008 és SQL-Server 2008 rendszereknek. Természetesen kompatibilis a Windows XP, Windows VISTA és Windows 2003 Server rendszerekkel is, hogy a PcVue korábbi változataival dolgozó felhasználóknak is biztosítsa a teljes megtérülést.

A PcVue 9.0 további előnyei a jelentős javítások az ergonómia és az egyszerű kezelés terén:
* A FactoryLinkTM Smart Generator bővítésénél a cél a migráció további egyszerűsítése volt. Valamennyi grafika, így a mimikák, szimbólumok és template-ek konvertálása mellett a FactoryLinkTM Smart Generator legújabb változata lehetővé teszi a TCP kommunikációs objektumok, valamint a mapping automatikus konvertálását és megjelenítését. A méretezhetőségre vonatkozó elvárásokat is figyelembe vették a továbbfejlesztésnél.

*A CAD-es fájlok (dwg, dxf) importálására szolgáló CAD Smart Generator akkor is alkalmazható, ha AutoCAD-es referenciablokkokat kívánnak összekapcsolni PcVue objektumokkal. Az ilyen módon létrehozott PcVue mimikus ábráknak bitmapes háttérképük van, és az animált szimbólumokkal és a szükséges változókkal együtt alkalmasak valamennyi forrásfájl blokk helyettesítésére.

*A PcVue 9.0 grafikus interfésze is számos új funkcióval bővült. A 3D-s mimikák egyszerűbb létrehozásához és az automatikus generálásnál felmerülő ismétlődő igények teljesítéséhez a modellek és a 3D-es szimbólumok szöveges formában is eltárolhatók. Ez azt jelenti, hogy ezek az objektumok a fejlesztési idő csökkentésére és a hibalehetőségek minimalizálására külső eszközökkel is előállíthatók. A 9.0-ás verzióban minden eddiginél könnyebb lett a riasztási és a beállítási ablakokban a szűrés, az osztályozás és az elemzés. A beállítások ablakai mostantól támogatják a továbbfejlesztett osztályozási funkciókat és a felugró ablakokat. Egy esemény adott időkeretben való bekövetkezésének vizsgálatához a beállítási ablak lehetővé teszi a szűrést a kezdeti és a végső időpont, vagy a kezdési idő és az ellenőrzési irány megadásával is. Mindez megkönnyíti az információkhoz való hozzáférést.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 15 000+ IMP követőhöz