www.magyar-mernoki.com
BALLUFF

Magnetosztrikciós lineáris helyzetérzékelő robbanásveszélyes területekre

A szabályzó és elzáró szelepeket finomítók és petrolkémiai üzemek olaj- és gázátadásában alkalmazzák. A szelep helyzetét pozíciómérő rendszerekkel szabályozzák, mivel ezek még zord ipari környezetben is rendkívül megbízhatók. Amikor a robbanásvédelem kerül előtérbe, a Balluff új, hitelesített BTL7-T500 pozíciómérő rendszere a megfelelő választás.

Magnetosztrikciós lineáris helyzetérzékelő robbanásveszélyes területekre
A több nemzetközi – például ATEX és IECex – szabvány által hitelesített BTL7-T500 modell alkalmazások széles körében használható nagy megbízhatóság és biztonságos működés mellett a 0 és 1-es Zóna besorolású robbanásveszélyes területeken. Ennek köszönhetően többek között a finomító tartályok folyamatos szintmérésére is alkalmas.

A Profibus interfész nagy rugalmasságot kölcsönöz a rendszernek. A pozíciómérő rendszer gyorsan adaptálható, így a telepítés során idő takarítható meg és a lehetséges hibák gyors diagnosztikáját teszi lehetővé. Ez csökkenti a rendszerek üzembe helyezésének idejét és szerviz esetén a karbantartásra fordított energiát. A csatlakoztatáshoz egyetlen kábel is elegendő (BUS-in-out, tápkábel).

Az érintés- és ezáltal kopásmentes, IP 67 védettségű rozsdamentes acél házban elhelyezett magnetostrikciós mérőrendszer nem csak nagymértékben rezisztens a szennyeződésre, hanem fokozottan ütésálló is (100 g-ig). A készülék akár 12 g-ig rezgésálló. Az 1 μm-es felbontás és a 10 μm ismétlési pontosság révén a készülék rendkívül precízen működik, így ideális választás olyan esetekben, amikor a helyzet és a sebesség mérését egyidejűleg, egy rendszerben kell végrehajtani.
Magnetosztrikciós lineáris helyzetérzékelő robbanásveszélyes területekre

A rúd alakú, hidraulikus hengerekbe szerelt Balluff magnetostrikciós útadó szenzorok (BTL) már évtizedek óta bizonyítják megbízhatóságukat a legigényesebb alkalmazási területeken. A magnetostrikciós működési elv lehetővé teszi az érzékelők hermetikusan zárt házakba történő beépítését. A pozícióra vonatkozó adat mágneses mezőkkel történő érintkezés nélkül kerül továbbításra a ház falán keresztül az érzékelő belsejébe.
 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz