www.magyar-mernoki.com
Softing Industrial Automation GmbH

A folyamatadatok egyszerű és megbízható integrálása IoT felhő megoldásokba

A Softing Industrial bejelentése szerint az echocollect átjáró már az MQTT protokollt is támogatja, ami leegyszerűsíti és megbízhatóbbá teszi a rendszerek és berendezések folyamatadatainak felhő megoldásokba történő integrálását. Kérjük, látogassa meg a Softing Industrialt a Hannoveri Vásár ideje alatt 2017. április 24-28. között a 8. pavilon E20 standján!

A folyamatadatok egyszerű és megbízható integrálása IoT felhő megoldásokba
Az OPC UA és egyéb protokollok mellett az echocollect gateway új, 7.10 firmware verziója publisher funkciót is tartalmaz az MQTT (Message Queue Telemetry Transport) protokollhoz. Sebastian Schenk, a Softing Industrial termékmenedzsere szerint „az MQTT már az egyik legjelentősebb IoT szabványos protokollá vált és olyan vezető felhőszolgáltatók támogatását élvezi, mint az Amazon Web Services, az IBM Bluemix és a Microsoft Azure. A protokoll fejlődéséhez mi az automatizálás és az IT közötti kapcsolat megteremtésével járulunk hozzá: az MQTT az echocollect révén a felhő-alapú IoT és ipar 4.0 alkalmazásokba történő adatintegrációt teszi egyszerűbbé és megbízhatóbbá.”

Kiemelkedő rugalmassága és teljesítménye révén az echocollect gateway nagyobb méretű rendszerek folyamatadatainak integrálására is alkalmas. A rendszermérnökök és végfelhasználók számára további előny az alacsony fenntartási költség és a robusztus, megbízható működés. Az ipari követelményrendszerre optimalizált echocollect skálázható megoldás a folyamatadatok integrálásához – még komplex rendszerek, akár több berendezés esetében is. Az MQTT publisher funkció mellett az adatok az integrált OPC UA szerverrel már ERP, MES vagy SCADA alkalmazások számára is elérhetővé váltak. Az új verzióban olyan funkciók is megjelentek, mint a kétirányú adatbázis kapcsolat, a vezérlőkből történő szimbólum import és a nyomonkövethetőséget biztosító lokális adatgyűjtés.

A NetCon konfigurációs szoftver – az új 7.10 firmware-rel egyetemben – áprilistól tölthető le a Softing honlapjáról. Az MQTT publisher funkció külön licenszelhető.

További információ a honlapon érhető el:
https://industrial.softing.com/en/products/plc-connectivity/integration-of-plc-data/stand-alone-application-gateways-multiprotocol/echocollect-e.html

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz