www.magyar-mernoki.com
BRADY

Kezelje a karbantartással összefüggő biztonsági kockázatokat a legjobb kizárási/kitáblázási gyakorlattal

Számos munkahelyi baleset köthető a karbantartáshoz. Ezen balesetek következtében emberek sérülnek, megnőnek a biztosítási díjak és csökken a termelés hatékonysága. A kizárás/kitáblázás kiváló gyakorlati megközelítése a karbantartással összefüggő biztonsági kockázatok kezelésének.

Kezelje a karbantartással összefüggő biztonsági kockázatokat a legjobb kizárási/kitáblázási gyakorlattal
A karbantartási kockázatok kezelési követelményeinek meghatározása
A kizárás/kitáblázás lehetővé teszi a gépek energiaellátásának átmeneti elszigetelését, így azok a karbantartás alatt biztosan működésképtelen állapotban tarthatók. Egy gép elszigeteléséhez az energiaellátását szabályozó minden pontot – pl. fogantyúkat, karokat, szelepeket és gombokat – kikapcsolt állapotban kell rögzíteni. A Brady a karbantartás biztonságosságának növelését célzó folyamat első lépéseként helyszíni kizárási/kitáblázási felmérésekkel segíthet feltérképezni az egyes gépek energiaellátását szabályozó pontokat.

A megfelelő lakatok és eszközök kiválasztása
Az energiaellátást szabályozó pontok feltérképezése után a megfelelő kizáró eszközök és lakatok könnyen kiválaszthatók. A kizáró eszközök típusát és számát az energiaellátást szabályozó pontok, a karbantartási irányelvek és a helyszíni környezet határozzák meg. A Brady kizáró eszközeivel bármilyen gép hatékonyan kizárható, az elektromosan szigetelő, kopásálló, vegyszerálló és egyéb típusú lakatok pedig bármilyen iparág és környezet számára biztosítanak megfelelő megoldást.

A legjobb gyakorlatot jelentő kizárási eljárások használata
Az energiaellátást szabályozó összes pont feltérképezése, és a megfelelő lakatok és eszközök kiválasztása után egyértelmű lépésről lépésre útmutatót kell készíteni, hogy a karbantartást végző szakemberek a szervizelés előtt biztonságosan elszigetelhessék a gépeket. A kizárási eljárásoknak működésképtelen állapotba kell hozniuk a gépeket, és egy próbaindítási fázis beiktatásával ellenőrizniük kell, hogy nincs visszamaradt energia a gépben. A Brady tapasztalt mérnökök helyszínre küldésével segíthet a legjobb gyakorlatnak megfelelő kizárási eljárások összeállításában. A LINK360 szoftver segítségével az érdekeltek a különböző létesítményekben egyszerűen adaptálhatják, méretezhetik, megjeleníthetik és kinyomtathatják ezeket az eljárásokat. Az elfogadás után ezek a LINK360 szoftverrel megjeleníthetők, kinyomtathatók és a megfelelő gépekre rögzíthetők.

További információkért kérje a Kizárási/kitáblázási útmutató „Biztonságosabb gépen végzett beavatkozások” dokumentumot az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címről.
Kezelje a karbantartással összefüggő biztonsági kockázatokat a legjobb kizárási/kitáblázási gyakorlattal

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz