www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Hozzáférés AutoCAD- és ERP-felhasználók számára

Az Eplan tovább növeli az Eplan Data Portal felhasználói körét és ezzel párhuzamosan még jobban megerősíti a digitális alkatrészadatok szolgáltatójaként elért globális pozícióját. Ezidáig mintegy 600.000 alkatrészadat és több mint 1,2 millió konfiguráció-változat volt elérhető az Eplan ügyfelei számára. Az idei Hannoveri Vásáron a cég a Data Portal újabb kimeneti formátumait mutatja be. Az adatokhoz a jövőben minden felhasználó .dxf kiterjesztésben is hozzáférhet majd, ezzel az Eplan az AutoCAD-felhasználók jelentős csoportja számára is elérhetővé válik, különösen Észak-Amerikában és Ázsiában. A bővítéssel az Eplan Data Portal-on képviselt alkatrészgyártók is növelni tudják saját lefedettségüket. Egy másik új funkció: részletes kereskedelmi adatok is elérhetővé válnak az ERP, PDM és a PLM felhasználók számára - egyedi letöltések, vagy teljes adatcsomagok formájában. Az érdeklődők számára május közepén nyílik meg az ingyenes online regisztráció lehetősége.

Hozzáférés AutoCAD- és ERP-felhasználók számára

Grafik Data Portal.jpg: Az idei Hannoveri Vásáron a cég a Data Portal újabb kimeneti formátumait mutatja be 

Monheim, Németország, 2016. április 11. - Az Eplan a Data Portal újabb kimeneti formátumait mutatja be az idei Hannoveri Vásáron. Az új verzió 2016. májusi megjelenését követően a felhasználók számára Eplan alkalmazástól függetlenül is lehetővé válik több százezer alkatrészadat elérése. Ehhez mindössze egy online regisztrációra lesz szükség. «Ezzel a lépéssel teljesen új felhasználói csoportokat céloz meg a portálunk: egyrészt a kereskedelmi adatokat kereső ERP, PDM/PLM felhasználókat, másrészt az AutoCAD-ügyfelek hatalmas tömegét» jelentette ki Haluk Menderes, az Eplan ügyvezető igazgatója. A vállalati erőforrás-tervezés, valamint a termék-adatkezelés területein széles körben válnak majd elérhetővé a kereskedelmi adatok, beleértve a cikk- és tételszámokat, illetve a termékleírásokat, amelyek mindezidáig kizárólag az Eplan-felhasználók számára voltak elérhetők. 

Az új verzió megjelenésével az ERP, vagy PDM/PLM rendszerek minden felhasználója egy egyszerű regisztráció után kiváló minőségű adatokat tölthet le. Ezek az adatok közvetlenül több, mint 120 alkatrészgyártótól érkeznek és ingyenesen letölthetők egyedi letöltések, vagy teljes adatcsomagok formájában. Így a Data Portal különböző gyártók egyesített adatforrásaként üzemel majd, ami szükségtelenné teszi az ellenőrzött adatok felkutatására eddig alkalmazott bonyolult és időigényes kereséseket.
 

Hozzáadott érték az AutoCAD felhasználók számára 

Jelentős újításnak számít az is, hogy a kapcsolási rajzok ezentúl AutoCAD .dxf kiterjesztésben is elérhetők lesznek. Ezt talán nem túlzás szenzációs bejelentésként értékelni, hiszen ezek a nélkülözhetetlen elektrotechnikai adatok mindeddig nem teljes körűen álltak rendelkezésre. Az AutoCAD környezetben dolgozó tervezőmérnökök mindezidáig gyakran kézzel kényszerültek rajzolni, a közeljövőben azonban, a portál online regisztrációs űrlapját kitöltve, szabad hozzáférést kapnak a PLC-k, frekvenciaváltók, vészleállító kapcsolók grafikus adataihoz és számos egyéb alkatrészadathoz, amivel rengeteg idő takarítható meg a műszaki tervezés és természetesen az adatok létrehozása terén is. Az alkatrészek a rajzba grafikusan integrálódnak és a második lépésben a tervező a megfelelő elektrotechnikai információkkal egészítheti ki a tervet. 

 
Több felhasználó - több gyártó 

«A portál ezzel egy globális ügyfélkör - például az erőforrás-tervezési rendszerek nagyszámú felhasználói - számára válik elérhetővé, akik nem is feltétlenül a mi szoftverünk közvetlen felhasználói - ismertette Menderes a stratégiai döntés hátterét. - Az ERP/PDM és a PLM rendszerek felhasználói így kiváló minőségű adatok központi forrásához kapnak hozzáférést, amely az automatizálási technológia számtalan gyártóját fogja össze. A .dxf kiterjesztésnek köszönhetően hatalmas ügyfélkört tudunk elérni, különösen az észak-amerikai és az ázsiai piacokon. Az új felhasználók már a mindennapi tervezési munkák során is használhatják a kapcsolási rajzokat.» Ezekben az országokban az elektrotechnikai tervezés sok esetben MCAD-alapokon történik.
 

Gyártói előnyök 

Az Eplan, mint nemzetközi megoldás-szállító cég számára nem titkolt cél a portál felhasználói körének kiszélesítése, valamint világszerte további alkatrészgyártó cégek bevonása. Az érvek eléggé meggyőzőek, hiszen a bővítéssel a már jelenleg is 100.000 feletti felhasználó létszám a közeljövőben jelentős növekedésnek indul. Ez pedig ideális környezetet teremt a gyártók számára, hogy termékeik bevezetését és népszerűsítését globális szinten folytassák.

Hozzáférés AutoCAD- és ERP-felhasználók számára
Haluk Menderes.jpg: «Ezzel a lépéssel teljesen új felhasználói csoportokat céloz meg a portálunk: egyrészt a kereskedelmi adatokat kereső ERP, PDM/PLM felhasználókat, másrészt az AutoCAD-ügyfelek hatalmas tömegét» jelentette ki Haluk Menderes, az Eplan ügyvezető igazgatója.

Hannoveri Vásár
6. pavilon, K16 stand


Forrás: EPLAN Software & Service.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz