www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Intelligens Huzalozás Alkalmazás az EPLAN-ban Egyszerűbbé válik a vezetékezés a kapcsolószekrényekben

A kapcsolószekrények vezetékezése rengeteg időt és szakértelmet igénylő feladatnak számít, de az EPLAN új megoldásával jelentősen leegyszerűsíthető a folyamat. Az Intelligens Huzalozás Alkalmazás (Smart Wiring Application) a 2016-os Hannoveri Vásáron kerül bemutatásra. A szoftver vizuálisan jeleníti meg a kábelutakat és 100%-ban elérhetővé teszi a digitális gyártási adatokat. A folyamatot különböző beépített ellenőrzések támogatják. A felhasználók jelentős időmegtakarítást érhetnek el a last minute változások végrehajtása során is, mivel a szoftver a gyakran bonyolult projekt összehasonlítások kezelésére is képes.

Intelligens Huzalozás Alkalmazás az EPLAN-ban  Egyszerűbbé válik a vezetékezés a kapcsolószekrényekben

Intelligens Huzalozás: az alkalmazás a tervezési adatok alapján lépésről-lépésre segíti a kapcsolószekrény összeállítását.

Monheim, Németország, 2016. március 4. – Intelligens Huzalozás Alkalmazás: az új szoftver lényegéről már a neve is szinte mindent elmond. Az alkalmazás nagyban megkönnyíti a kapcsolószekrények vezetékezésének teljes folyamatát. Az EPLAN új megoldása a Hannoveri Vásáron kerül bemutatásra. Lehet szó forrás-cél összerendelésről, végpontok kijelöléséről, keresztmetszetekről, színekről, kábelhosszakról, végpont bekötésekről, vagy pontos kábelvezetésről: a szoftver vizuálisan megjeleníti a kapcsolószekrény összeállításához szükséges összes kábelezési és tervezési adatot. Nincs többé szükség az időigényes, sok hibalehetőséget rejtő és magas szaktudást igénylő kapcsolási rajz-alapú vezetékezésre. Az Intelligens Huzalozás Alkalmazás megjelenése az EPLAN Pro Panel virtuális modelljének 3D-elrendezésére hasonlít, de 3D-elrendezés nélkül is használható. Erre jó példa, hogy a szükséges csatlakozási információkat tartalmazó Excel-listák beolvasásakor bár a kábelutak és az összeszerelési lépések nem jelennek meg 3D-ben, de nincs akadálya a lépésről-lépésre történő kivitelezésnek és a különféle csatlakozólisták összehasonlításának akár az utolsó pillanatban történő változtatások esetén is. A munkatársak egyértelmű információkat kapnak arról, hogy hol tart a huzalozási folyamat, milyen vezetékeket kell még elhelyezniük, milyen változtatásokat kell még feltétlenül megcsinálniuk és azokhoz hogyan fogjanak hozzá. Az Intelligens Huzalozás Alkalmazás az EPLAN Platform 2.6 verziójában válik elérhetővé 2016. szeptemberében.
 

Rendszervezérelt alkalmazás 

A szoftver menüje minden egyes kapcsolódásról egyértelmű képet ad. Ez az információ kiegészül a berendezések vizualizációjával, beleértve a csatlakozó pontokat és a kapcsolószekrényen belül tervezett kábelutakat is. A szoftver további tájékoztatást nyújt a szükséges keresztmetszetekről, a használatos színekről és a végpont bekötés módjáról: például krimpelést, vagy ultrahangos hegesztést alkalmazzanak-e. Pontosan kijelzi azt is, hogy a vezeték melyik kábelkötegbe tartozik, ezáltal minden csatlakozás és minden munkamozzanat világos és érthető. Amint egy csatlakozás vezetékezése teljesen elkészül, a szoftver zöld utat enged a folytatásnak. Ez rendkívül hasznos abban az esetben, ha a munka több műszakon át húzódik: a kollégák ott folytathatják a vezetékezés folyamatát, ahol az előző műszak abbahagyta. 
 

Az utolsó pillanatban történt változtatások gyors végrehajtása 

Az Intelligens Huzalozás Alkalmazás igazi erőssége a „last minute” változtatások kapcsán mutatkozik meg, amelyek egyszerűen az EPLAN Pro Panelben regisztrálhatók, majd frissíthetők. A két projekt státusza egymással összehasonlítható és szoftver minden eltérést dokumentál, ami a manuális feldolgozáshoz képest hatalmas időmegtakarítással jár. Az alkalmazás minden elavult, de a változás miatt eltávolítandó csatlakozást megmutat és az is egyértelmű, hogy milyen új bekötéseket kell elvégezni. Mindez azt jelenti, hogy a kábelek keresgélésére és a változtatások a teljes vezetékezésre és a gyártási folyamatra gyakorolt hatásának átgondolására már nem kell jelentős időt szentelnünk.

 

Háttér 

A kapcsolószekrény összeállításához szükséges idő akár 43 százaléka rámehet pusztán a vezetékezésre (az adott alkalmazástól függően). A folyamat tehát rendkívül időigényes és mindemellett hatalmas szaktudást is igényel. Milyen csatlakozásokat kell létrehoznunk és hogyan készíthetünk optimális kábelutakat? Ezek az ellenőrzés-technológia témakörébe tartozó kérdések gyakran várnak megválaszolásra, amihez a vezetékezés alapjául szolgáló kapcsolási rajzok tanulmányozása szükséges. Ennek eredményeként a magasan képzett szakemberek képesek áramkör kapcsolási rajzok százaiban elveszni a vezetékek szerelése és telepítése közben, hiszen a megvalósítás nem minden esetben egyértelmű. Az Intelligens Huzalozás Alkalmazás használatával a megtakarított idő hasznos feladatok elvégzésére fordítható. 

 

Az Intelligens Huzalozás Alkalmazás előnyei 

•           Integrált munkafolyamat a vevői követelmények megadásától a tervezésen át egészen a gyártásig és tesztelésig
•           100%-ban digitális adatok
•           Vezetékezés kapcsolási rajzok nélkül
•           Tökéletes megjelenítés
•           A munkatársak lépésről-lépésre történő segítése
•           Az utolsó pillanatban történt változtatások projekt szintű összehasonlítása
•           A vezetékezés státuszának kijelzése
•           A dolgozók terhelésének jobb skálázhatósága

 

EPLAN stand:  Hannover Messe
Hall 6, Stand K16   

Forrás: EPLAN Software & Service.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz