www.magyar-mernoki.com
norelem

Új rugószárak norelemtől

Rugószárakkal egészíti ki termékportfólióját norelem, az OEM-gyártók globális szállítója szabványos gépelemek terén.


norelem
a rugószárakat műanyag és rozsdamentes acél kivitelben gyártja, amelyek számos feladatra ideálisak. Besüllyesztve az ajtóba gyorsan és egyszerűen felszerelhetők a masszív rugószárak, melyeket speciális körülményekre terveztek.

Amikor hajók, csónakok, lakóautók és lakókocsik mozgásban vannak, a szekrényekben és tárolókban lévő tárgyak felborulhatnak. Ennek hatására az ajtók kinyílhatnak, ami a tárgyak nemkívánatos töréséhez és szétszóródásákhoz, valamint szükségtelen rendetlenséghez vezet. A rugószárak révén az ajtó még akkor is jól tart, ha egy lakóautó erőset fékez, vagy nagyon hullámzik a tenger.

Süllyesztett beépítésüknek köszönhetően norelem rugószárjai kis helyet igényelnek, gyorsan felszerelhetők és könnyen kezelhetők – kényelmes megoldást jelentenek tehát a tetők, fedelek vagy ajtók biztonságos bezárására. A polírozott vagy matt kivitelben kapható rozsdamentes acél modellek korrózióállók, így bel- és kültéri használatra egyaránt alkalmasak. A műanyag változatok kimagasló szilárdsággal és hőállósággal rendelkeznek. Tartósak és sokoldalúak, rugalmasságuk révén pedig sokféle módon használathatók.

Valamennyi norelem rugószár nyomással zárható – típustól függően húzással, nyomással és elfordítással, illetve nyomással-húzással nyithatók. A sorozat összesen hat különböző változatból áll, értve ide a behajtható fogantyús, a süllyesztett gombos és a bepattintós változatot. Rendelkezésre állnak bowdenszálak és kioldók is, így norelem szinte minden alkalmazáshoz tud megfelelő konfigurációt kínálni.


Új rugószárak norelemtől
kép-norelem 1: A norelem termékcsalád újdonságai a rozsdamentes acélból és műanyagból készült kattanózárak, összecsukható fogantyúkkal, Bowden kábelcsatlakozással vagy anélkül, vagy egyszerű kioldóként Bowden kábellel. Minden modell zárható is.

A behajtható fogantyús rugószárak változatban érhetők el norelem kínálatában. Az első kettő rozsdamentes acél, bowdencsatlakozással vagy anélkül; de norelem műanyag behajtható fogantyús rugószárat is kínál. Mindegyik két méretben kapható, hogy a szabványos ajtólapvastagságoknak megfeleljenek. A fogantyúk a zörgések elkerülése érdekében előfeszítettek, és a nagyobb biztonság érdekében minden változat zárbetéttel is elérhető.

A fogantyús műanyag rugószárak olyan esetekben számítanak ideális választásnak, amikor nagyon kevés hely áll rendelkezésre a beszereléshez. Ráadaásul szerszámok nélkül is gyorsan és egyszerűen telepíthetők. A végfelhasználó számára a kezelés is egyszerű. A fogantyú megnyomásával a zár nyitott helyzetbe kerül, így a rozsdamentes acélrugónak köszönhetően az ajtó kinyitható és becsukáskor automatikusan újra rögzíthető. A bepattintható rugószárak három különböző méretben kaphatók a különböző ajtólapvastagságokhoz..

Végül, de nem utolsósorban, norelem új kínálatában műanyag süllyesztett gombos rugószárak is megtalálhatók. A hagyományos opció mellett olyan változat is létezik, ahol az extra biztonság érdekében a gomb elforgatható. Mindkét változat a gomb megnyomásával egyszerűen kinyitható. Húzza meg, vagy fordítsa el a gombot a nyitáshoz és nyomja meg újra, hogy a rugószár visszakattanjon a helyére.


Új rugószárak norelemtől
kép-norelem 2:Újdonság a norelem kínálatában: műanyagból készült, süllyesztett gombos, egyik változatban forgatható patentek, másik változatban a helyükre pattintható patentek


  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz