www.magyar-mernoki.com
Schneider Electric News

A Schneider Electric az ipar jövőjét formáló Hailo-8 kompakt MI-processzorral turbózza fel megoldásait

A mesterséges intelligencia kínálta előnyök ipari automatizálási megoldásokban történő még jobb kihasználását teszi lehetővé a Schneider Electric és a Hailo Technologies között létrejött technológiai együttműködés.

A Schneider Electric az ipar jövőjét formáló Hailo-8 kompakt MI-processzorral turbózza fel megoldásait

A kooperáció révén többek között az ipari képalkotás, a minőség-ellenőrzés és a selejt csökkentése terén nyílnak meg új lehetőségek.

A mesterséges intelligencia (MI) alkalmazása számos lehetőséget kínál az ipari automatizálási megoldások képességeinek és hatékonyságának növelésére, lehetővé téve ezzel az ipari termelővállalatok számára, hogy jobban felkészüljenek a jövő kihívásaira. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat és a Hailo Technologies, amely az MI felhasználást támogató chipek gyártásában jár élen, most együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében a Hailo-8 processzort integrálják a Schneider Electric megoldásaiba.

Ezzel a lépéssel új szintre emelkednek a Schneider Electric peremszámítástechnikai (edge) megoldásainak képességei, ami jelentős és azonnali javulást eredményez számos gyártási folyamatban. A Hailo-8 ugyanis egy hatékony és kompakt MI-processzor alacsony energiafogyasztással, amely lehetővé teszi a valós idejű, nagy pontosságú adatelemzést az edge alkalmazások esetében is. A fejlett processzor használata révén például a képalkotó rendszerek tárgyfelismerési sebessége hatszorosára nő, 20-szor gyorsabbá válnak a minőség-ellenőrzés során az osztályozási folyamatok, illetve átlagosan 15 százalékkal csökkenhet a selejt mennyisége.

„Folyamatosan keressük azokat a partnereket, akik segíthetnek nekünk abban, hogy a piacon elérhető legmodernebb megoldásokat kínáljuk. A Hailo-val megvalósuló együttműködés megerősíti az innováció és a következő generációs technológia használata iránti elkötelezettségünket, egyben fontos lépést jelent ahhoz, hogy intelligens, energiahatékony, az ipar jövőjét formáló megoldásokat kínálhassunk ügyfeleinknek” - mondta el Aurelien LeSant, a Schneider Electric ipari automatizációs területének innovációért és technológiáért felelős igazgatója.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Schneider Electric partnerei lehetünk ebben az úttörő vállalkozásban, amelynek során feltárhatjuk, milyen lehetőségeket rejt, ha a mesterséges intelligenciát az ipari automatizálási megoldásokban alkalmazzuk. Technológiánk lehetővé teszi a Schneider Electric ügyfelei számára, hogy gyorsan és egyszerűen új, nagy teljesítményű, költséghatékony és intelligens, MI-alapú megoldásokat hozzanak létre” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Eyal Barnea, a Hailo Technologies üzletfejlesztésért felelős alelnöke.

A Schneider Electric és a Hailo Technologies együttműködésének eredményeit már a gyakorlatban is bemutatták, a november 14-16. között Nürnbergben megrendezett Smart Production Solutions (SPS) nevű rendezvényen. Az érdeklődők megtekinthették, ahogy a robotika és a mesterséges intelligencia kínálta lehetőségeket ötvöző berendezés gyorsan és hatékonyan kiemel egy darab chipet egy áramköri lapról.

www.se.com

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz