www.magyar-mernoki.com
MAXWELL

A CAF Power & Automation a Maxwell Technologies megoldásait választotta a felsővezeték nélküli vasúti modulok kiépítéséhez

A Maxwell ultrakondenzátorokkal lett sikeres a vezeték nélküli villamosvasút

A CAF Power & Automation a Maxwell Technologies megoldásait választotta a felsővezeték nélküli vasúti modulok kiépítéséhez
Maxwell Technologies DuraBlue™ nagy kapacitású cellák

Az ultrakondenzátor-alapú energiatárolás és -továbbítás vezető gyártó és fejlesztőcége, a Maxwell Technologies bejelentette, hogy a vasúti járművek és eszközök globális gyártójának számító CAF Power & Automation a cég ultrakondenzátorait választotta a könnyű vasúti kocsik ACR (Gyorstöltő Akkumulátor) energiatároló rendszerének standard részeként.

A legújabb projektekben a CAF által gyártott ACR energiatároló rendszer segít megvalósítani az első 100 százalékban felsővezeték-mentes könnyű vasútvonalakat. Ilyen projektnek számít a tajvani Kaohsiungban jelenleg is építés alatt álló vasútvonal, illetve a Tallinban energiatakarékossági okokból felújított pálya. A kapacitív energiatárolóból nyert energia számos vasúti alkalmazásban használatos. A Maxwell zökkenőmentes energia felvételre és -leadásra képes ultrakondenzátorai különösen jól használhatók a személykocsik, például a CAF könnyű villamos vasúti szerelvényei esetében. A CAF számára a Maxwellel történő együttműködés a tájképet elcsúfító elektromos vezetékek nélkül is lehetővé teszi a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálást. A CAF ACR rendszerének részeként a Maxwell ultrakondenzátorok várhatóan akár 30 százalékos energia-megtakarítást eredményeznek majd.

„Az innovatív energetikai technológiák iránt világszerte nagy a kereslet és várakozásaink szerint ez a következő néhány évben sem változik – jelentette ki Harkaitz Ibaiondo, a CAF értékesítési és marketing igazgatója. – Az ACR energiatároló rendszer kulcsfontosságú elem az energiahatékony közlekedési alkalmazások számára. A Maxwell ultrakondenzátorok tökéletes választásnak bizonyultak az energia-visszanyerés és a gyors teljesítmény-leadás eléréséhez. A cég kapacitív energiatárolásban elért vezető szerepe és szakértelme pontosan azt nyújtotta számunkra, amire szükségünk volt.”

„Az ultrakondenzátoraink világszerte nagy visszhangot váltottak ki a vezető vasúti közlekedési vállalatok körében – tette hozzá dr. Franz Fink, a Maxwell elnök-vezérigazgatója. – Az alternatív energiatárolásra és –visszatáplálásra irányuló igény teszi tökéletes megoldássá a Maxwell ultrakondenzátorokat a CAF számára. Az együttműködés újabb bizonyíték arra nézve, hogy olyan technológiákat állítunk elő, amelyek javítják az energiahatékonyságot és csökkentik a szén-dioxid kibocsátást.

További Maxwell Technologies információk:
Maxwell Technologies blog: http://bit.ly/1O0L7XR
Maxwell Technologies a Twitteren: https://twitter.com/Maxwell_Tech
Maxwell Technologies a Facebookon: http://on.fb.me/10e2nPA
Maxwell Technologies a LinkedInen: http://linkd.in/Z4737Y
Maxwell Technologies a Google + -on: https://plus.google.com/+MaxwellTech/

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz