www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

PEPPERL+FUCHS: Ammónia: megoldás a jövő globális hidrogén-infrastruktúrájára

A villamosítás térhódítása során az energiaátmenet kulcsaként döntő szerepet fog játszani a hidrogén. Ez az energia hosszú távú tárolásától a fosszilis tüzelőanyagok molekuláris helyettesítéséig mindenre kiterjed.


PEPPERL+FUCHS: Ammónia: megoldás a jövő globális hidrogén-infrastruktúrájára
Vezeték nélküli szeleppozíció-felügyelet

Sajnos Németország a saját határain belül nem rendelkezik elég területtel a jövőbeni kereslet teljes körű kielégítésére. Ma azt feltételezik, hogy60-70 százalékos importarányra lesz szükség.

A hidrogént hajóval szállítják majd, ami további kérdéseket vet fel. A cseppfolyósítás például rengeteg energiát emészt fel, más szállító megoldások pedig egyelőre nem állnak rendelkezésre.

 

Az ammónia szállítása viszont bejáratott folyamatnak számít, hiszen naponta mintegy 20 millió tonna kerül továbbításra. Emiatt a neves beszállítók úgy döntöttek, hogy zöld hidrogént nitrogénnel kombinálva állítanak elő ammóniát, amit a már bevált módszerekkel képesek eljuttatni távoli helyekre.

 
PEPPERL+FUCHS: Ammónia: megoldás a jövő globális hidrogén-infrastruktúrájára
A hidrogén és származékai váltják fel a fosszilis tüzelőanyagokat.

Mivel mérgező és robbanásveszélyes anyagnak számít, ezért megfelelő biztonsági intézkedéseket kell tenni. A kikötéstől a szárazföldön történő szállításon át a további feldolgozási lépésekig Pepperl+Fuchs termékek – mint például a K-System sorozatú kapcsolóerősítők, amelyek biztonságosan választják le a terepi eszközöket a vezérlőktől –találhatók meg a használt rendszerekben. Az adott rendszerhez sorompók széles skálája illeszthető. Az Ethernet-APL switcheket egyre gyakrabban használják a modern adatátvitelre, ami nagy adatátviteli sebességet tesz elérhetővé biztonságos környezetben.

 

A nagyszámú szelep felügyeletére és pozícióik jelentésére érzékelők állnak rendelkezésre.

www.pepperl-fuchs.com

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz