www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Mindig megbízható dőlésértékek

A dőlésérzékelő, amely ellenáll az ütéseknek és a rezgéseknek.


Az IMU F99 dőlésérzékelő stabil dőlésértékeket biztosít mobil használatra szánt építőipari gépeken vagy robotokon. A gyorsulásokat az Az integrált giroszkóp kompenzálja, pontos dőlésmérést lehetővé téve. Az IMU F99 szenzor ezáltal lényegesen jobb választásnak bizonyul, mint a hagyományos statikus dőlésérzékelők.

 

A dőlésérzékelők stacionárius körülmények között is rendkívül precíz értékeket képesek szolgáltatni, de méréseiket torzíthatják a gyorsulási hatások. Az olyan alkalmazásoknál azonban, mint a kotrógépek, a gumikerekes kanalas rakodógépek és a mezőgazdasági gépek gémjei, a mozgás során gyakran van szükség a dőlésértékekre. A hagyományos statikus dőlésérzékelők a gravitációs erő mérésén alapulnak, de bármilyen más erőre is reagálnak. Ahogy a gyorsulás változik, úgy változik a dőlés értéke is. Gépjárművekben és mobil eszközökben ez azt eredményezi, hogy a gyorsítás, a fékezés, illetve a kanyarokban fellépő centrifugális erők és vezetés közbeni rezgések torzíthatják a mért értéket. A dinamikus dőlésméréshez ezeket a hatásokat kompenzálni kell. A Pepperl+Fuchs a mobil dőlésméréshez fejlesztette ki az innovatív IMU F99 készüléksorozatot. A szögelfordulás és szögsebesség mérését végző érzékelő (giroszkóp) dinamikus dőlésmérést tesz lehetővé. Ez még mozgás közben is pontos dőlésértékek rögzítését teszi lehetővé.

 

Az IMU F99 érzékelő ezért minden mobil gépen használható helyzetérzékeléshez, gémek felügyeletéhez és pozicionálásához, leesésgátló rendszerekhez, kormányszög-korlátozáshoz és mérleg rendszerekhez.


Mindig megbízható dőlésértékek
IMU F99 – a dinamikus dőlésérzékelő


Mindig megbízható dőlésértékek
A mobil gépek vezetése közben kulcsfontosságú a gém szögértékének pontos ismerete


Mindig megbízható dőlésértékek
IMU F99 – egyszerű szerelés a gép mechanikus testreszabása nélkül

www.pepperl-fuchs.com

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz