www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Eplan Data Portal: több mint 100 gyártó

Az adatbázis varázsló jelentősen megkönnyítette az alkatrészadatok EPLAN Data Portalba történő integrációját, ami mind a felhasználók, mind a gyártók számára előrelépés. Az SPS IPC Drives szakkiállítás novemberi kezdetére a portál által képviselt gyártók száma most első ízben haladja meg a százat. Az átfogó alkatrész-adatbázis világszerte több mint 90 000 felhasználó számára egyszerűsíti le és gyorsítja fel a mérnöki munkát. A virtuális kapcsolószekrény létrehozásához szükséges makrók, alkatrészadatok és 3D adatok egyszerűen és közvetlenül integrálhatók a CAE rendszerbe.

Eplan Data Portal: több mint 100 gyártó

Az itt ábrázolt Janitza, vagy Noark komponensekhez hasonló alkatrészadatok könnyen illeszthetők az Eplan projektbe.

Eplan Data Portal: több mint 100 gyártó

Az SPS IPC Drives szakkiállítás megnyitójával az Eplan Data Portal figyelemre méltó rekordot dönt meg: a portálon megtalálható - zömével európai, ázsiai és amerikai - gyártók száma átlépi a 100-as határt. Az adatbázis október közepén már 99 gyártó több mint fél millió minőségi eszköz- és termékadatát tartalmazta és a kiállítás zárásakor azok hozzáférhetősége jelentősen leegyszerűsödik - mindössze egy gombnyomással elérhetővé válnak. A gyártóknak semmilyen speciális tudással nem kell rendelkezniük - a technológia a hozzárendelésekben különbséget tud tenni a kereskedelmi és grafikus adatok között és képes azokat egységben kezelni. Az új integrációs lehetőség egyszerűségét több mint tíz bilincs-, kábel-, csatlakozó- és szenzorgyártó tapasztalta már meg.

Újabb 1,2 millió alkatrészadat felvitele konfigurátor segítségével

A több mint félmillió alkatrészadat azonban nem a végső határ: a mérőműszerek felhasználói további 1,2 millió, bármilyen követelményrendszerre konfigurálható alkatrészadattal gazdagodhatnak. A mérőműszereket gyártó Endress+Hauser a meglévő internetes konfigurátorait egy webes front-enden keresztül már az Eplan Data Portalba is integrálta. Az Eplan Engineering Configuration (EEC) online háttértámogatásával és a Data Portal alkalmazásával rengeteg lehetséges változat állítható be az Interneten.

Globális terjeszkedés

Az új méréstechnikai gyártók közé tartozik a digitális mérőműszereket gyártó Janitza, a mérő- és monitoring eszközöket fejlesztő Ziehl, valamint a mérőműszereket előállító amerikai Flowserve. Az USA-ból származó új tagok közé tartoznak a Mencom, Priority Wire & Cable és a Comtran Cable kábelgyártók, a kábelek és a csatlakozók területén tevékenykedő Molex, valamint a Hubbell csatlakozógyártó. Az Eplan Data Portal így egyre inkább a termékadatok nemzetközi központjává válik. A portál egyik legjelentősebb új tagja Kínából származik: a Chint vállalat Ázsia egyik legnagyobb automatizálás-technikai gyártójának számít. A Chint leányvállalatának számító Noark is elérhetővé tette a mágneskapcsolókra és megszakítókra vonatkozó termékadatokat. Ugyan így a kínai Liaoning Create Cable kábelgyártó és a Ningbo GOOSVN Electronic kapcsológyártó is a csendes-óceáni piacokon aktív. Magától értetődően az utóbbi időben több európai gyártó is csatlakozott a portálhoz, például az elektromos csatlakozókat gyártó olasz ILME, az automatizálási technológiában szakértő osztrák KEBA és a kábelátvezető rendszereket szállító svéd Roxtec. A Kabelschlepp energialáncokra és konvejor rendszerekre, a Hirschmann Ethernet-kapcsolókra specializálódott és számos más gyártó, például a Citel, a HBM, a Klemsan, a Lumberg, a Promet és a Sensopart alkatrészadatai is a portált gazdagítják.

Eplan Data Portal: több mint 100 gyártó

Konfigurátor választás EDP-ben: az Endress+Hauser konfigurátor az EPLAN Data Portalba történő integrációjával 1,2 millió alkatrészadat vált konfigurálhatóvá


Következtetés:

A nemzetközi gyártók által kínált széleskörű kiváló minőségű termék- és alkatrészadatok ideális, rugalmas platformot jelentenek a valódi «globális mérnöki tervezés» számára. Az adatok 1:1 arányban építhetők be a projektbe és a legfrissebb gyártó adatok elérése a gyors, hatékony tervezési folyamat záloga. Az eszközök elképesztő sokfélesége maximális szabadságot biztosít a tervezés során.

SPS IPC Drives

6-os pavilon, 210. Stand

Forrás: EPLAN Software & Service

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz