www.magyar-mernoki.com
Schneider Electric News

A helyi infrastruktúrát is fejleszti a Schneider Electric Dunavecsén

A Schneider Electric dunavecsi okosgyára körforgalmat, közvilágítást, csapadékvíz-elvezetést, valamint ivóvíz- és szennyvízhálózatot épít a Duna Smart Power Systems építése során.

A helyi infrastruktúrát is fejleszti a Schneider Electric Dunavecsén

A kivitelezés már megkezdődött, a munka várhatóan idén október végéig fejeződik be. A beruházás értéke meghaladja a 800 millió forintot.

Tavaly szeptemberben jelentette be a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, hogy 16 milliárd forint értékben új okosgyárat épít Dunavecsén. A beruházás kivitelezése jelenleg is zajlik, és megkezdődik az okosgyár környezetében található infrastruktúra fejlesztése is.

A Kelédháti út és az 51-es főút 70+080 szelvényében az áthaladó forgalom zökkenőmentes biztosítása érdekében a Schneider Electric kerékpár átkelővel kiegészített körforgalmi csomópont kiépítését vállalta. A körforgalom használatához szükséges közvilágítást, a csapadékvíz-elvezetést, a forgalomtechnikai eszközök kihelyezését, valamint a körforgalom környezetében lévő közmű infrastruktúra fejlesztését, a táj rendezését és a növények telepítését szintén a társaság végzi a beruházáshoz kapcsolódóan.

Bővül a szennyvíz- és vízhálózat is
Szintén az okosgyár építéséhez kapcsolódik a helyi ivóvíz-, és szennyvízhálózat, nagyságrendileg 900 folyóméterrel történő bővítése, gyakorlatilag Dunavecse város belterületétől a Duna Smart Power Systems-ig. A fejlesztésnek köszönhetően a szennyvíztisztító kapacitása napi 55 m3-re nő, új gépészeti berendezéseket telepítenek, valamint két átemelőnél nagyobb teljesítményű szivattyút szerelnek fel a hozzájuk tartozó frekvenciaváltókkal együtt.


A helyi infrastruktúrát is fejleszti a Schneider Electric Dunavecsén

Mindkét hálózat új nyomvonalának meghatározásakor fontos szempont volt, hogy magánterületeket ne érintsenek, és a meglévő közműhálózatokkal való találkozások esetén körültekintően járjanak el annak érdekében, hogy a fejlesztés a lehető legkisebb terhelést okozza a helyszínen. Szintén a beruházás részeként a Schneider Electric teljesen új elektromos betáplálási vonalat is telepít a helyszínen, hogy a stabil energiaellátást biztosítani lehessen.

Az infrastruktúra-fejlesztések értéke meghaladja a 800 millió forintot.
A Duna Smart Power Systemsben a legfejlettebb ipari technológia segítségével gyártanak majd középfeszültségű elektromos kapcsolóberendezéseket, a termelés várhatóan 2024-ben indulhat meg. Az okosgyár építésénél és működésénél kiemelt szerepet kap az energiahatékonyság és a fenntarthatóság: geotermikus energiát, napenergiát egyaránt használnak majd, összegyűjtik és újrahasznosítják az esővizet, légmentesen záródó ipari kapukat, valamint dokkoló állomásokat telepítenek, és a hulladékhőt is újrahasznosítják.

www.se.com

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz